aktualnoaktualnopolitikagospodarstvosportiseljena likaživotni stil - lifestylednevni infopretraži slobodnalika.com
STRANICE: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
AutorPOST
X23
19.05.2009 09:52:12
DRUGI KRUG ZA NAČELNIKA
Završio je prvi izborni krug.
Rezultate smo vidjeli svi, i više manje su po mojim predviđanjima. HDZ-ovci su glasali za svoje, Aračićevci za svoje kandidate i načelnika. Pristaše svih ostalih kandidata i stranaka zapravo sada biraju načelnika pošto je rezultat prve dvojice izjednačen. Hoće li ti glasači izići na ponovne izbore sada kad njihov kandidat nije na papiru. Da li će ih njihove vođe nagovoriti da svoj dragocjeni glas daju jednom od prve dvojice, hoće li tko u međuvremenu promjeniti mišljenje i dodjeliti glas drugom. Hoće li se ovaj put pojaviti glasači koji na prvi krug nisu izašli misleći da se izbori tiču nekog drugog. Sad je trenutak istine i zato vas molim da zajedno komentiramo sadašnje stanje ali sa što manje ružnih rječi. Interes je da pobjedi bolji i kvalitetniji čovjek koji je u stanju voditi ovu općinu jer to nam je garancija da će sutra svima biti bolje. Neka stoga nikome ne bude teško pojaviti se na izbornom mjestu bez obzira na stranku jer biramo načelnika općine svih nas.
X23
19.05.2009 13:44:20
RE: DRUGI IZBORNI KRUG ZA NAČELNIKA OPĆINE PLITVIČKA JEZERA
Sjetite se '95 kad smo svi došli s najlon vrećicama u rukama u ratom opustošenu Korenicu.
Svi smo bili sretni i zadovoljni a imali smo tako malo, tek goli život i nadu u bolje sutra.
Tada je na čelu takve općine bio čovjek, radnik i pobjednik čega se njegovi protukandidati i ne sjećaju jer su bili negdje gdje je bilo puno ljepše živjeti. U ratom opustošenoj Korenici svi su dobili krov nad glavom, dobili su hranu , počelo se sa obnovom kuća i poduzeća. Zar smo sada svi zaboravili dane kad smo imali jednu samoposlugu, u jednoj zgradi bio je i sud i policija i mnogo toga. Srednja i osnovna škola su bile jedno i počele raditi bez grijanja i kadrova. Sjetite se bolnice, šumarije, hotela i još mnogo toga. Sjetite se Plivičkih jezera, sjetite se svih okolnih sela. Tada nam je svima bio dobar IVICA KUKURUZOVIĆ, svi smo ga voljeli i vjerovali mu. Iz pepela je stvorio život za sve nas, bili mi Vagančani, Smoljančani, Bosanci , Srbi ili ne znam tko već. Ivica nikada nije djelio ljude po vjeri ili po zemljopisu, već na radnike i neradnike što mnoge i danas smeta.
Zato i nije izmišljao izborni program koji je u stanju napisati ili prepisati svaki imalo pismen čovjek za 10 minuta. Njegov izborni program je napisan njegovim rođenjem, odgojem i životom. a glasi vrlo jednostavno : RADITI RADITI I SAMO RADITI.
Znamo da možemo više i to ćemo dokazati svojim radom nakon pobjede na izborima. Postoje razvojni planovi za našu općinu, postoje mogućnosti, naći će se i sredstva međutim moramo biti sigurni što možemo i moramo uraditi kako ta sredstva ne bi bila uzalud potrošena, pogotovo u ovo vrijeme kad je čitav svijet u krizi. Ne može se okriviti HDZ za neulaganje u razvoj poduzetništva ako znamo da upravo ta stranka vodi županiju i da se krediti za razvoj poduzetništva i turizma nude i konstantno povećavaju. Ne možemo okriviti za nerad stranku koja je od Ličko-Senjske županije stvorila jednu od najljepših županija u Hrvatskoj a doživjela je gotovo nemoguć gospodarski obrat. Nikako ne smijemo zaboraviti da je ta ista županija bila u prošlim vremenima najzaostalija regija u Hrvatskoj ako ne i šire.
Pa pitam ja sve vas, tko je to sve uradio ako ne HDZ i zašto sumnjati u njih ako su iz ničega stvorili ovo što imamo danas.
Ovo je dokaz koji svi vidite ako želite gledati i nisu prazne riječi na papiru, ovo je izborni program HDZ-a i Ivice Kukuruzovića koji nije trebalo posebno predstavljati.
On je davno predstavljen i zacrtan a na vama je da ga poduprete svojim glasom pa da svi zajedno IDEMO DALJE.

ZLATNI PROGRAM
1.Organizacija Olimpijskih igara u Korenici
2.Besplatan gradski tramvaj i podzemna željeznica
3.Satelitska i radio postaja
4.Solarno grijanje za sve kuće i garaže
5.Svako dijete će imati svog učitelja pa u školu ne mora dolaziti
6.Osmislili smo takav zdravstveni program da nikada nećete biti bolesni
7. Izgradnja koncertne dvorane
8. Svi će dobiti kompjutere da mogu pisati gluposti po forumu

ZLATNI program bio bi sigurno dovoljan za pobjedu u prvom krugu ali to nije ostvarivo i zato vas nećemo ZASIPATI LAŽIMA nego ćemo vam OBEĆATI. Nudimo vam ono što planiramo i što možemo ostvariti a to je RADITI, RADITI I SAMO RADITI. Posla i kruha će biti za sve poštene i marljive ljude bez obzira na vjeru, naciju i zemljopis. VAŠA SUDBINA JE U VAŠIM RUKAMA.
Walter
19.05.2009 15:14:42
RE: DRUGI IZBORNI KRUG ZA NAČELNIKA OPĆINE PLITVIČKA JEZERA
pozz. X23

Jako si ljepo sve to sroćio, da, došli smo sa vrećicom,
sve je ovo sada jako diskutabilno za koga glasati, pitanje je sad.
HDZ ili Pero Aračić za mene osobno je isto. Meni je bitno kao što sam pisao da se naša općina pokrene, da se počne graditi. Za primjer Gospić, to je sada tako prekrasan gradić da je uživanje šetati po njemu. Da izgradio ga je HDZ. Ali sada sljedi pitanje: Zašto i HDZ u Korenici sa Milom Čančarom na čelu sve ove godine nije ništa sagradio, znamo da su sve sagradila resorna ministarstva,od doma zdravlja, do policije, zgrade, itd. Mene zanima dali če se i Ivica Kukuruzović ili Pero Aračić isto tako ponašati.Naša djeca u Korenici nemaju nikakvu perspektivu za ostati i raditi,nemaju se di družiti osim po kafićima.
Niti jedan od njih nije bio moj kandidat, bio je Branko Sokać, nema veze izgubio je, idemo dalje. Vjerujem da će u drugom krugu pobjediti Ivica Kukuruzović jer će srbi glasati za njega. Moglo bi se reći da je to tradicija u Korenici.
X23
19.05.2009 16:15:41
RE: DRUGI IZBORNI KRUG ZA NAČELNIKA OPĆINE PLITVIČKA JEZERA
Tvoj kandidat Sokač nije izgubio već dobio a i mi svi s njim. Ušao je u vjeće i imat će priliku predložiti napredne ideje a vjerujem da ih ima puno. Siguran sam da će biti prihvaćene od strane Ivice a isto tako vjerujem da će biti podržane od strane većine članova vjeća. Bio bih bezobrazan ako bih rekao da je sve do sada bilo kao u mom zlatnom programu, ne nije bilo. Treba imati hrabrosti i reći da su griješili i možda će i ubuduće( tko nije sagriješio neka prvi baci kamen) ali toliko dobro poznajem Ivicu da ti osobno mogu garantirati za njega. Ako si živio ovdje u vrijeme dok je on bio povjerenik vlade u Korenici onda si se mogao uvjeriti i sam. Ti se ponašaš kao moj tata, on uvjek govori što sam pogriješio prije 10 godina kad sam bio u pubertetu a ne želi primjetiti kako je sad i koliko se sada trudim. Ne želi priznati da sam možda bolji od njega i da ću to sigurno sutra biti ako već nisam sad. Treba imati povjerenja, kad ne bismo vjerovali u bolje sutra onda ga ne bi trebali ni čekati, zar ne.
Walter
19.05.2009 19:12:03
RE: DRUGI IZBORNI KRUG ZA NAČELNIKA OPĆINE PLITVIČKA JEZERA

A takvi smo ti mi roditelji,
tako se i ja ponašam prema svojoj djeci.
Ja bih stvarno volio da se neke stvari u Korenici promjene.
Neki će reći več je dosadan sa tim pisanjem o promjenama, ali u tome je i bit svega ovoga da konačno imamo svoje mjesto za koje možemo reći da se razvija da raste.. Osobno Ivicu ne poznam,tako da o njemu na mogu pisati.
Drago mi je da mu toliko vjeruješ, ali ja sam ipak osoba koja voli vidjeti djela, a ne samo pusta obečanja.
Kao što sam napisao u nekim svojim postovima, HDZ ima dobar program, ali ga vode krivi ljudi bar je to tako bilo na našoj općini.
Mile Čančar je imao bezbroj prilika da svoje mjesto uredi, umjesto da je zasukao rukave sa svojim općinskim vjećem i poglavarstvom i nešto napravio on je životario u općini, i tako su godine prolazile.
Ja se nadam da je konačno došao kraj svemu tome.

nena
20.05.2009 12:05:58
RE: DRUGI IZBORNI KRUG ZA NAČELNIKA OPĆINE PLITVIČKA JEZERA
U potpunosti se slažem sa Walterom, da dodam još samo nešto. Sjajne rezultate u Gospiću, Otočcu i drugim mjestima HDZ je ostvario samo zato jer je na vrijeme očistio stranku od neradnika i parazita koji su im narušili ugled među biračima. Sve ove hvalospjeve što piše X23 mogu baciti u vodu ukoliko ne urade ono što je neophodno.
Nadam se da će to uvidjeti vodstvo županijskog HDZ i to isto učiniti u Korenici. To je recept za još puno pobjeda na izborima. Nije mi samo jasno kako naši Hdz-ovci to nisu u stanju vidjeti.
X23
20.05.2009 22:21:41
RE: DRUGI IZBORNI KRUG ZA NAČELNIKA OPĆINE PLITVIČKA JEZERA
Raduju me vaši komentari jer po meni je upravo to smisao demokracije. Moja namjera nije bila hvaliti HDZ do beskraja već upravo potaknuti dijalog. Kako je postavljeno nekoliko komentara potrudit ću se redom prokomentirati ih. Poštovanom Walteru i Neni bih se najprije od srca zahvalio na kritici. Zašto? Objasnit ću vam zašto. Walter traži djela a ne obećanja i potpuno je čovjek u pravu. Koliko se ja sjećam(jer bijah vrlo mlad) jedino i upravo taj Ivica Kukuruzović je pokazao djela u ona teška i tužna vremena. Svi ostali vam upravo nude obećanja na papiru,poput mog zlatnog plana. Stoga poštovani Waltere nemoj poput nevjernog Tome tražiti rupe od čavala kad vidiš i rupe i čavle. Ne znam da li bi nekima( da ne kažem kojima) bilo dovoljno kad bi razapeli Čančara na općinska vrata, sumnjam da bi i to bilo dovoljno. Sretan sam što osim mene ima zabrinutih za ustrojstvo naše stranke ali isto tako vas uvjeravam da ćemo to mi sami rješiti bez vaše brige i pomoći.Stoga štovana Neno mirno spavaj i budi uvjerena da će kad se probudiš u HDZ-u biti sve divno i krasno jer HDZ ZNA.
Na kraju bih vas pozdravio ali ne pozdravom koji je izmislio famozni Viper:
'' Veseli i zdravi bili'' što je po meni već potrošena fraza. Moj novi pozdrav svima vama je: ŽIVI I PUSTI DRUGE DA ŽIVE, što je vjerujem formula za bolje sutra svih nas bez ozira na vjeru, naciju spol i zemljopis.
Vaš vjerni i pošteni X23 čeka vas svaku večer na istom mjestu željan rasprave.
nena
21.05.2009 13:52:25
RE: DRUGI IZBORNI KRUG ZA NAČELNIKA OPĆINE PLITVIČKA JEZERA
Vidim da si ti ljuti HDZ-ovac i pitam te oće li županijski HDZ podržati Peru Aračića ako pobjedi na izborima.
X23
21.05.2009 23:46:31
RE: DRUGI IZBORNI KRUG ZA NAČELNIKA OPĆINE PLITVIČKA JEZERA
Retoričko pitanje, da li si ti igdje pročitala ili čula da on podupire moju stranku I da ja tebe pitam sada. Da li bi ga ti podupirala da si na mom mjestu ili na samom vrhu županijskog HDZ-a. Nemoj se ljutit ali pitaš me gluposti kao da imamo tri godine i u vrtiću dogovaramo da mi daš Barbiku a ja tebi kamiončić. Ne očekujem da ću promjeniti tvoje mišljenje ali nadam se da ću ti ipak otvoriti oči ako nastavimo ovako dalje.
Walter
22.05.2009 10:13:26
RE: DRUGI IZBORNI KRUG ZA NAČELNIKA OPĆINE PLITVIČKA JEZERA
Eto vidiš X23 to sam čekao da odgovoriš na nenino pitanje.
Ne slažem se sa tobom, nema veze ko je na vlasti i ko obnaša dužnost.
Vi trebate služiti narodu, a ne narod vama, to je problem u čitavoj državi
stranke misle da ako nisi njihov član nemaš pravo niti na život. Ja nikada nisam bio član niti jedne stranke, niti ću biti, ne podržavam niti Peru niti Ivicu, ali ovo što si napisao sada graniči sa ucjenom ili prijetnjom biračima, ako ne glasate za HDZ, gotovi ste, zatvorićemo vam priljev novca, itd. Sada si mi upotpunio našu političku scenu u Hrvatskoj, Dok se god budete borili samo za sebe a ne za narod, ova država je osuđena na propast. Ovo ne pišem sada samo za HDZ nego i za SDP HSP i ostale političke stranke u Hrvatskoj. Sada si mi dao jasnu predodžbu za koga da glasam, a to je da uopće ne izađem u drugi krug izbora.
STRANICE: 1 2 3 4 5 6 7 8 9