aktualnoaktualnopolitikagospodarstvosportiseljena likaživotni stil - lifestylednevni infopretraži slobodnalika.com
STRANICE: 1 2 3
AutorPOST
GALOVAC
06.02.2010 16:04:18
KAKO VRATITI SJAJ PLITVIČKIM JEZERIMA?
Svi se zaklinjemo u ljubav prema Plitvicama.Tražimo krivce.Često pljujemo po nedužnim ljudima,a neki na pijedestal dižu one koji bi trebali na giljotinu.Zato pozivam sve zaposlene u J.U.N.P.PLITVIČKA JEZERA kao i stanovništvo OPĆINE PLITVIČKA JEZERA kao i sve druge koji imaju što reći o ovoj temi da na ovim stranicama bez prosipanja žuči iznesu svoje prijedloge.Molim i rukovodstvo Parka i predstavnike JLS da se uključe u diskusiju.
seliste
06.02.2010 17:11:25
RE: KAKO VRATITI SJAJ PLITVIČKIM JEZERIMA?
Plitvička jezera došla su zahvljujući rukovodstvima parka posljdnjih godina na stup srama.Plitvice su opljačkane i nitko ne zna koja je sudbina parka. Najviše za ovakvo stanje su krivi Dujmović, Kružičević i Perica a posljednji koji je došao na čelu parka Šutić je prava elementarna nepogoda kakvu park u povijesti nije pogodila.Kada su Plitvice bilie okupirane i mi protjerani nisu se plitvice pljačkale kao posljednjih godina.Nitko ne zna koliko je park dužan, kakava je sudbina radnika i kojim smjerom ide park. Najviše me smeta što su Plitvice izgubile svoje prijaratne vrijednosti.One se neće tako lako vratiti. Što je činiti.Pod hitno Vlada mora imenovati novu Upravu koja će zasukati rukave i krenuti dalje. Šutića treba što prije otjerati jer je on svojim dolaskom napravio najveći razdor među radnicima koji u strahu dlaze na posao što nikada prije nije bilo. Zapošljavanje idu po političkim linijama a domaći stručni kadar ništa se ne pita.
malimedo
06.02.2010 17:45:16
RE: TKO ŠVERCA ULAZNICE U PARKU
Svima je poznato da se ulaznicama iz parka preko ljeta šverca i da pojedinci dobro zarađuju. Koliko mi je poznato i policija je bila ušla u trag. Odakle tolika imovina nekim zaposlenicima parka?
plitvickadusa
06.02.2010 18:20:46
RE: KAKO VRATITI SJAJ PLITVIČKIM JEZERIMA?
Idite malo do Plitvica. Naš Biser ne radi, ili radi kao da ne radi.

Idem ja neki dan u Ličku kuću a ona je zatvorena,radni dan, nemaš gdje za pojesti.
A pred kućom 6 do 7 auta stranih tablica zuje i ne znaju kuda bi...
Pa ja vas pitam nije li to sramota ??

Nekad je bilo po tri četiri muzike na plitivama, u ličkoj kući svirali su tamburaši, pa neki bend,,,pjevalo se i plesalo

A sad imamo da turisti došu na plitvice, hoće nešto pojesti a umjesto toga
prošetaju psa, popišaju je i oni i njihov pas.

A ravnatelj Plitvica kuje strategiju razvoja Plitvica dogovarajući posao kopanja njegovih bagera u Kosinju, a strani turisti pišaju po Plitivacam

Strašno...

Prestrašno...
winnetou
06.02.2010 19:31:08
RE: KAKO VRATITI SJAJ PLITVIČKIM JEZERIMA?
Plitvičani inače imaju visok prag tolerancije. Pitanje je koliko će ih se i uključiti u ovaj forum. Imate stariju strukturu radnika koji pričaju o prošlim vremenima i kako je sve nekad bilo bolje, a ne usude se nikom suprotstaviti, djeca su im odrasla i ne žive tu pa onda puste neka voda nosi sve. Bit će kako bude. Imate i veliki broj direktora i kojekakvih šefova kojima ovakva situacija itekako paše, nitko za ništa ne odgovara, primaju dobre plaće i mole Boga da što duže tako potraje. Ali valjda ima i nas mlađih koji živimo ovdje i usudimo se nešto reći. Nije tajna da se Plitvice godinama sustavno uništavaju i tako će vjerojatno biti dok su god politika i privatni interesi iznad svega i svih. Ovo sad je prevršilo svaku mjeru, vjerojatno zato što se uz sve to počelo sustavno šikanirati i maltretirati ljude. Općina i Park ništa ne rade!!!! Sada imate situaciju da je ista vlast i u Općini i u Parku, a nikako se ne podnose, samo se natječu tko je veći HDZ-ovac tako što će se šefu ulizivati. Asfalt na Mukinjama i Jezercu je sramota svih. Pojedina mjesta tj. ona za koje je utvrđeno da ne glasaju za HDZ ništa ne dobivaju. Umjesto da zajedno surađuju i osmišljavaju nove projekte oni vode stranački rat. Do sada se nisu uključili niti u jedan projekt koje bi financirali fondovi EU. Problem je valjda što netko mora sastaviti nekakav projekt, a Općina redovno vraća na kraju svake godine novce u proračun jer nezna što se s njima radi. Zanima nas i što je sa slučajem Exportdrvo, treba istražiti tko stoji iza te firme, zašto se sa predmetom odugovlači i zašto su do sada svi sudski vještaci odlučivali u njihovu korist. Puno je stvari za istažiti. Policija bi imala mjesecima što raditi samo da se prihvati Parka.
GALOVAC
07.02.2010 09:15:06
RE: KAKO VRATITI SJAJ PLITVIČKIM JEZERIMA?
..Nadam se da će te se više uključivati.Ovo se tiče svih uposlenika Parka,a posredno i ostalih.Od Parka je nekad živjela cjela Lika.Zašto nebi opet?Nevidim u dosadašnjim diskusijama puno prijedloga za poboljšanje situacije.Cilj ovog foruma nije vraćanje u prošlost i što je do ovog dovelo.To nam je na žalost svima dobro poznato.Ovaj forum je pokrenut s ciljem bolje budućnosti,s nadom da će ga pročitati oni koji nas vode i uvažiti naša mišljenja.Ne vrijedi plakati nad prolivenim mlijekom,ali treba maknuti kravu koja se rita da ne prolijeva više ,ili joj bar zavezati nogu
orahovdol
08.02.2010 15:58:25
RE: KAKO VRATITI SJAJ PLITVIČKIM JEZERIMA?
Plitvice su trenutno u fazi totalnog rasula.Staze su uništene,most preko jezera Kozjak samo što se ne uruši a po njemu na desetke zabijenih dasaka (užas),staze svakim danom sve opasnije za hodanje zbog otpadanja suhih ogranaka i sve više povaljanog drveća po stazama i Jezerima a koje se isto samo prosjeca da se može prolaziti i takvo ostavlja a sve to pod izlikom UNESCO-a koji je paravan za totalni nered i nerad.Sve to opet proizlazi iz samog vodstva firme koje uopće nevodi brigu o uređenosti i čistoći Parka jer bi u biti najveći dio novca i trebao da se vrati u očuvanje i uređenost NP,što ovdje više nije slučaj.
plitvica
08.02.2010 20:56:44
o tempora, o mores!!!
Jedan prijatelj i ja zakljucili smo danas da nije problem u ovom portalu, vec u nama. Zasto smo se uopce dali navuci na ove idiotske clanke i jos idiotskije komentare? Nijedan clanak o NP Plitvicka jezera nije napisan dobronamjerno, svi su puni svakojakih gresaka, cinjenicnih, gramatickih i pravopisnih. Vratimo sjaj...!?! Tko je ikad oduzeo sjaj Plitvickim jezerima? Dragi moji, procitajte knjigu profesora Franica 'Plitvicka jezera i njihova okolica' iz 1910. godine, upoznajte Plitvicka jezera, naucite razlikovati mjesto, javnu ustanovu i opcinu istoga naziva; upoznajte ljude koji tamo rade i koji, sto god neuki autori clanaka i komentara mislili, rade svoj posao sjajno, mozda ne kao sto bi se moglo, ali svakako iznad lickog i hrvatskog prosjeka. Okanite se ravnatelja, i sadasnjeg i bivsih - svi oni urade nesto dobro i nesto ne bas dobro, vazni su, ali nisu presudni za svakodnevni rad na ocuvanju prirode, za funkcioniranje sustava posjecivanja, smjestajnu i ostale djelanosti. Gadi mi se kritizerstvo tipa 'vazan sam jer pljujem po trenutnom ravnatelju NP-a, a pljuvat cu i po sljedecem,a zasto ne bih pljuvao, kad nista drugo ni ne znam'. Naucite, dragi moji, kada i zasto je Hrvatski sabor proglasio Plitvicka jezera nacionalnim parkom, naucite zasto se NP nalazi na Listi svjetske prirodne bastine, naucite zasto su u 19. stoljecu uopce zapocele prve aktivnosti u zastiti osobito vrijednih prirodnih podrucja. Pa onda pljujte. Vjerujem da cete, nakon sto naucite nesto o ovom kutku raja, napokon zavoljeti Plitvice i postati bolji ljudi,i da onda ipak necete pljuvati, jer zato nam treba ljepota, da postanemo bolji ljudi. Jedan citat iz Franiceve knjige: 'Covjeku, cijega se srca tamosnja ljepota ne dojmi te ciji se zivci tamo ne smire, nema uopce vise pomoci...'
GALOVAC
09.02.2010 23:54:10
RE: KAKO VRATITI SJAJ PLITVIČKIM JEZERIMA?
Neznam koliko je post osobe koja se potpisuje kodnim imenom plitvica vrijedan komentara nas "neukih" koji pišemo na ovom"idiotskom"portalu.Osoba očito nije pročitala gornje komentare inače bi kao "učena"osoba shvatila da nitko od komentatora nije umanjivao prirodne ljepote Plitvičkih jezera.Komentira se gospodarenje istim tj.rad J.U.N.P.Plitvička jezera što bi jednoj tako "učenoj"osobi trebalo biti jasno.Draga moja "plitvico" mi koji pišemo ove kako kažeš idiotske komentare trebali bi popričati s radnicima parka.Tada bi stvarno bili idioti koji pričaju sami sa sobom.Kažeš treba pročitati knjigu dr.Franića.Zamisli ima ovih "neukih" koji su je pročitali nekoliko puta.Dalje kažeš da ravnatelji nisu važni za Park. Oprosti mojoj neukosti,ali ja neznam tko je to onda važan ako ne ravnatelji i rukovodstvo(bivše, sadašnje i buduće).Što se tiče pljuvanja:Osobno sam protiv pljuvanja po bilo kome pa tako i ravnateljima.Osobno sam protiv mješanja u bilo čiji privatni život. Međutim zalažem se i zalagaću se da svatko odgovara za svoje postupke,počevši od najniže rangiranog radnika do ravnatelja.Krajnje je vrijeme da svatko plati svoj račun,a ne da jedni griješe,a drugi plaćaju ceh. Ako je u ovome nešto zlonamjerno"" mia culpa" Ako ovo što je napisano umanjuje prirodne ljepote ispričavam se prirodi.
dusalike
10.02.2010 11:58:28
RE: KAKO VRATITI SJAJ PLITVIČKIM JEZERIMA?
Pa Galovac nemoj je osvrtati na takve likove koji su plaćeni da štite takve tipove poput Šutića. Nije grijeh reći da je SRAMOTA da na načelu tako vrijedne ustanove stoje takvi tipovi. Plitvička priroda bi plakala da zna ono što mi znamo. Pa ja mislim da samo budala može pljuvati po Plitvicama, ali da oni koji vode park zaslužuju da se zbog te iste prirode razapnu na stup srama.
STRANICE: 1 2 3