Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjMALE TAJNE O MLIJEKU

25.11.2011 22:10:37

NEVJEROVATNO!

Mlijeko koje upravo koristim je 4 puta reciklirano!
Za sve one koji još piju (reciklirano), mlijeko ...

Mlijeko sa proteklim rokom iz trgovina  šalju natrag proizvođaču, koji ima zakonsko dopuštenje da ponovi proces pasterizacije na 190 C stepeni, te da ga vrati natrag na tržište. Prema zakonu, taj proces može, da se ponavlja pet puta.Proizvođač je dužan objaviti koliko puta je ponovio ovaj proces i on ga obično objavi ali na svoj način, znajući da niko ne pita, da li je bilo kupljeno mlijeko prerađeno više puta.Tajna je napisana na dnu kartonske kutije, sitnim brojevima.

Pretpostavimo da je napisani broj 123456, nedostajući broj označava koliko je puta mlijeko bilo recirkulirano. Recimo npr. 123 56, broj 4 nedostaje - to znači da je tom mlijeku 4 puta protekao rok trajanja i da je toliko puta bilo ponovo prekuhano.To nije sve, jer u paketu sa 12 tetrapaka, nekim pakovanjma  nedostaju brojevi, a drugima ne. Ipak to znači da je cijela ta  pošiljka tretirana jednako.Na taj se način, firme dobro bogate i to tako što recikliraju i ponovo prodaju više puta prerađeno pokvareno mlijeko. Naravno bez znanja onih koji snose posljedice. Žrtve su naravno oni koji koji piju, ono što piju.
dr. Andrej Gregori

(Institute of Natural Science)Biljana Butković, (izvorni tekst)

 A OVAKO GA LIJEPO REKLAMIRAJU ;

Mlijeko je hranjiva tekućina, specifičnog mirisa i bijele boje. Nastaje u mliječnim žlijezdama ženki sisavaca. U ljudskoj se prehrani koristi kravlje, ovčje i kozje mlijeko. Mlijeko i ostali mliječni proizvodi pogodni su za zdravlje čovjeka. Vitamini, proteini i ostale korisne tvari, sastojci su mliječnih proizvoda.

Mlijeko i mliječni proizvodi važna su sastavnica zdrave, uravnotežene prehrane. Od svih sisavaca jedino odrasli ljudi i svinje imaju enzime potrebne za razgradnju laktoze. Blagodati mlijeka i njegovih nusproizvoda na zdravlje su ogromni.

U ukupnoj prehrani čovjeka mliječni proizvodi osiguravaju:
• 73% kalcija
• 33% fosfora
• 31% vitamina B2
• 19% proteina
• 16% magnezija
• 21% vitamina B12
• 17% vitamina A
• 10% vitamina B6
• značajne količine vitamina D
Na piramidi pravilne prehrane mlijeko i mliječni proizvodi nalaze se na istoj razini kao meso, riba i jaja, a preporuka je da se konzumira 2-3 mliječna obroka dnevno. Čaša mlijeka u prosjeku sadrži 30% kalcija, 20% riboflavina, 16% proteina, 25% vitamina D, skupinu vitamina B-12.

PROVIJERITE NA POLICAMA TRGOVINA!!!

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari
  • 29.11.2011. 21:39
    Kad smo već kod toga, za savijesne je važnije što piše nego kako piše.pozdrav
  • 27.11.2011. 13:26
    Kada preuzimate članak, bilo bi dobro da ga doradite, tj. da konačna verzije bude pisana u duhu hrvatskog jezika. U hrvatskom jeziku se piše stupjeva, a ne stepeni. Također rečenica "Prema zakonu, taj proces može, da se ponavlja pet puta." u duhu hrvatskog jezika bi trebala glasiti "Prema zakonu taj proces može se ponavljati pet puta".
  • Pogledaj sve komentare...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Gospodarstvo

Prvi obrisi velikog vjetroparka u zaleđu Senja

29.09.2020 21:25:19

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com