Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjŠutić oštetio NP Plitvička jezera za više od 13 milijuna kuna ?

31.12.2011 11:10:02

 

 

Uskok je pokrenuo istragu oko sumnjive sudske  nagodbe koju je 12.ožujka 2010.godine sklopio  JU NP Plitvička jezera  i ravnatelj parka mr.sc  Branislav Šutić,  sa tvrtkom Exportdrvo iz Zagreba u iznosu od 35,5 milijuna kuna, koji je objavila i Zagrebačka burza. Sumnju  u nagodbu potkrepljuju činjenice da je  Exportdrvo od  NP Plitvičkih jezera pet godina  prije (2005 godine ) tražilo samo  isplatu glavnice, čemu  je dokaz  službeni  dopis  Exportdrva  od 9.05.2005.godine koji posjeduje portal, gdje je jasno vidljivo da se ta tvrtka odriče potraživanja  kamata u visini od 14.728 200,66 kuna, te da je spremna napraviti izvan sudsku nagodbu sa  NP Plitvička jezera, ako Park pristane isplatiti  samo glavnicu u iznosu od 22.158.931,00 kunu. Zašto je Uprava parka i ravnatelj Branislav Šutić isplatili osim glavnice 22.158.931,00 milijuna kuna  i kamatu u visini od 14.728, 200,66 kuna, i kuda su milijuni od kamata završili, istražiti će Uskok. Pravnici koji su zastupali Park u  tom dugogodišnjem sudskom sporu sa zagrebačkom tvrtkom Exportdrvo, tvrde, da je ta tvrtka odustala od potraživanja kamata, jer su slabo stajala  u predmetu. Zašto joj je pet godine kasnije park isplatio kamete zna uprava parka i Upravno vijeće.  

Bivši ministar Milinović : Nećemo se nagoditi, to nam je nepovoljno !


Zanimljivo da nagodbu u kojoj bi Park trebao  se sa Exportdrvom nagoditi tako da samo plati glavnicu, i tako uštedi na kamatama  više od 13  milijuna kuna, nije odobrio tadašnji predsjednik Upravnog vijeća  JU NP  Plitvička jezera Darko Milinović, za što postoje zapisnici i audio snimka, koja bi mogla biti ključne u istrazi Uskoka kako je NP Plitvička jezera nanesena šteta i gubitak veći od 13 milijuna kuna. 30.prosinca 2011.godine na tiskovnoj konferenciji ravnatelj Plitvičkih jezera Branislav Šutić ustvrdio je da je Park u posljednje tri godine kroz sudske sporove vratio čak 170 milijuna kuna, među kojima je sigurno i sumnjiva   sudska nagodba sa Exportdrvom. Tako bi se mogla ovom uskokovom  istragom otvoriti pandorina kutija brojnih sudskih nagodbi  JU NP Plitvička jezera u posljednje tri  godine, gdje je iz proračuna parka isplaćeno 170 milijuna kuna. Darko Milinović nema sumnje bio je upoznat sa sporom, povukao se sa mjesta Predsjednika upravnog vijeća  Plitvičkih jezera, gdje ga je zamijenio  Branislav Šutić, koji je sa mjesta predsjednika Upravnog vijeća u eri Ive Sanadera postao ravnatelj  Plitvičkih jezera. Hoće li se istragom nagodbe Plitvičkih jezera  sa  Exportdrvom početi davati odgovori na pitanje,  što to godinama  tako čvrsto veže Branislava Šutića i HDZ političkog vladara Like Darka Milinovića odgovor će neće dati mediji,  već bi trebao dati  Uskok.

 

Sumnjivu nagodbu javno objavila i Zagrebačka burza

 

Kada je sklopljena nagodba javno se oglasilo  Exportdrvo koje je izvijestilo da je 12. ožujka 2010.godine  na Trgovačkom sudu u Zagrebu sklopilo sudsku nagodbu s tuženikom Javnom ustanovom NP Plitvička jezera. NP Plitvička jezera su se obvezala tužitelju, odnosno Exportdrvu, isplatiti novčani iznos od 35,5 milijuna kuna u roku od osam dana, za radove na obnovi i opremanju hotela u NP Plitvička jezera. U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi se tada  dodalo da je  nagodbom između stranaka okončan dugogodišnji sudski spor. Inače, odluku o sklapanju nagodbe donijelo je i Upravno vijeće NP Plitvička jezera na čelu sa predsjednikom Upravnog vijeća dožupanom Ivicom Mataijom.


Piše : Željko Popović


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari
  • 11.01.2012. 16:28
    Bilo bi dobro izračunati koliko košta njegov apartman u hotelu Jezero. Hm, da vidimo; 3 godine puta cca 100 eura po danu pa baš i nije zanemariva svota.
  • 06.01.2012. 20:14
    Ako je samo 13 mil. kuna ja bi mu ih oprostio jer nije znao ,ako je to više puta bacio bi ga za hranu medvjedima u KUTAREVU za primjer ostalima .
  • 06.01.2012. 20:14
    Ako je samo 13 mil. kuna ja bi mu ih oprostio jer nije znao ,ako je to više puta bacio bi ga za hranu medvjedima u KUTAREVU za primjer ostalima .
  • Pogledaj sve komentare...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju