Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjVelibor Šolaja ipak je legenda Domovinskog rata

25.04.2014 19:28:25

Pravi filmski obrat dogodio se u četvrtka tijekom rekonstrukcije u ličkom selu Čitluk, koju je u sklopu kaznenog postupka zbog ratnog zločina protiv Velibora Šolaje proveo zagrebački Županijski sud.

- Dosta mi je ove agonije. Ne mogu to više trpjeti. Svi ovi ovdje lažu. Ja sam je ubio - uzviknuo je svjedok Josip Mršić, obraćajući se sucu Turudiću.

Nastao je muk. Svi su utihnuli. Nakon nekog vremena sudac Turudić uzvratio je svjedoku riječima je li svjestan da priznaje počinjenje teškog kaznenog djela.

No, Mršić, umirovljeni pripadnik HV-a, kazao je da je toga svjestan, ali da jednostavno više ne može šutjeti. Potom je ispričao kako se sve odigralo.

Prema njegovim riječima, on je osobno zatekao ženu u podrumu jedne kuće i izveo je. Nije znao ima li ta žena oružje. U jendom trenutku, dok su se oko njih začuli pucnjevi, ustvardio je, žena mu se, kako je kazao, iskesila, nakon čega je on zapucao u nju i usmrtio je.

Sudac Turudić tu je njegovu izjavu zapisao u sklopu rekonstrukcije te ga je pozvao na svjedočenje početkom svibnja na Županijski sud. Situacija u ovom predmetu tako se iznimno zakomplicirala jer je već ranije ispitan svjedok Samir Kulašić koji je ustvrdio kako je vidio da optuženi Šolaja puca u ženu. Obrana je pak tvrdila da se radi o Kulušićevu lažnom podmetanju i osveti Šolaji koji je spriječio njegovo napredovanje.

Sada je na potezu tužiteljstvo koje treba vidjeti hoće li ostati pri postojećoj optužnici protiv Šolaje ili će možda odustati od optužbe protiv njega te za isto ubojstvo optužiti Josipa Mršića.

Za prvu varijantu imaju iskaz jednog očevica i poneki, ne prečvrsti kontrolni dokaz, a u drugom slučaju ovise isključivo o priznanju jedne osobe, koja to priznanje može i povući.

Šolaja  za  Slobodnu  Liku  -  Vjerovao  sam  u  Boga  i  pravdu 

DANAS JE MOJ SRETAN DAN!!!!
DRAGI  MOJ  VELIBORE, ODUVIJEK SAM VJEROVALA U TEBE! BIO SI I OSTAO U MOJIM OČIMA VELIKI ČOVJEK! DANAS SE U NAŠEM ŽIVOTU DOGODIO PREOKRET I TI SI POSTAO SLOBODAN ČOVJEK!!!!
ŽELIM DA DUGO,DUGO UŽIVAŠ NA SLOBODI I LJEPOTI ŽIVOTA, JER TO I ZASLUŽUJEŠ NAKON SVIH AGONIJA KOJE SMO ZAJEDNO PROŠLI!, napisala  je  ponosno  velikim  slovima   na  svom  Facebook  profilu  supruga  Velibora  Šolaje  -  Mileva  Šolaja  koja  je  godinama  sa  svojim  suprugom  i  djecom  proživljavljavala teške  dane.  Bilo  je  tu  puno, puno  više  suza  nego  radosti.  Puno  je  bilo  dana  kada  se  nije  naziralo  svjetlo  u  tunelu,. Vjerovao  sam  u  Boga  i  pravdu. Najviše  mi  je  žao  što  su  me  u  tim  godinama moje  patnje  i  moje  obitelji  neki  novinari  proglasili  Srbinom. Hvala svima  koji  su  bili  uz  mene,  rekao  nam  je  Šolaja  koji  kaže  nakon  zatvora  u  Remetincu  na  životu  ga   je   održao  rad.www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju