Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjŠLJIVI KRIZU KADA JE MIMA BLIZU Ovo je spasitelj sirotinje u Karlobagu !

05.11.2016 08:43:47
Općina Karlobag postaje pravo mjesto za život jer niti jedan sloj društva ne osjeća krizu,  a  posebno   je  pohvalno  što  u  Karlobagu   se  pomaže  brojna  sirotinja  koja  je  i  ove  godine  da  lakše  prebrodi  zimu  pod  Velebitom  dobila  od  općine  novaca  da  si  kupi  dva  metra  drva.  Trudimo se da naši mještani ne osjete poskupljenje komunalne naknade, cijene vode, vrtića, prijevoza učenika, ili prirez. To je ujedno bio naš glavni cilj u posljednjih osam godina. Uspjeli smo sanirati zatečena dugovanja i krenuti dalje. Osnovali smo novo poduzeće Crno Vrilo, i stavili u funkciju komunalno poduzeće Vegium. Danas naša dva komunalna poduzeća imaju prihod preko 5 milijuna kuna i u sezoni zapošljavaju preko 50 djelatnika. Financiramo obroke za djecu slabijeg imovinskog stanja, nabavljamo udžbenike u iznosu od 50% njihove cijene. Srednjoškolcima omogućavamo besplatan prijevoz u Gospić, a onima koji putuju u Zadar plaćamo 50% mjesečne karte. U ovih osam godina posvetili smo brigu i o socijalno osjetljivim mještanima koji su najčešće u starijoj životnoj dobi. Osim socijalnog programa, općina Karlobag često je dodjeljivala jednokratne pomoći kako bi im olakšali uvjete života, ističe Ivan Tomljenović načelnik općine Karlobag koga mnogi u toj maloj općini zovi spasitelj. Nema ove godine niti zime u Karlobagu. Donijeli smo odluku i o dodijeli naknade za ogrjev u iznosu od 500 kuna koju svake godine isplaćujemo za oko 200 umirovljenika, dodaje Tomljenović ističući da općina u posljednjih osam godina za karlobašku sirotinju kroz socijalni program izdvojila čak  7 milijuna kuna.
www.slobodnalika.com

Zadnji komentari
  • 05.11.2016. 22:29
    Gospodin Mima jedna je vrlo plemenita osoba koja cijeli život pomaže ljudima. To je osoba koja zrači poštenjem. Uopće me ne čudi što brine o ljudima da im bude toplo. Pogledajte samo koliko je cesta probio po našem Velebitu.Od kada je gospodin Mima načelnik cijeli se Velebit preporodio.
  • Pogledaj sve komentare...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju