Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, Senj



Karlo Starčević : Pozivam mlade da nam se priključe i na mladenački bunt jer Gospić je slomljen grad

07.11.2016 10:45:57

    Nakon napuštanja Gradskog vijeća Gospića vođa oporbe u Gospiću Karlo Starčević vratio se u Gradsko Vijeće Gospića, što su mnogi protumačili kao početak priprema za lokalne izbore u proljeće iduće godine. Tim povodom vodili smo otvoreni razgovor.

Iz mojega povratka je vidljivo da mi oporba odlično funkcioniramo. Vratio sam se po dogovoru sa prijateljima i po našemu planu. Osim toga tako smo i obećali našim biračima da ću biti u Vijeću prvu i zadnju godinu što i ispunjavamo. Mi se dogovaramo i ne ispunjavamo ničija naređenja osim volje naših birača. Moram sa ponosom reći da smo sačuvali našu Listu, Vijećnike i dostojanstvo prema građanima koje smo obećali. Velika hvala svim Vijećnicima naše liste na časnom držanju i predanom radu za opće dobro. Jedina smo lista od 1990 godine koja nije u Gospiću razbijena i svima je jasno da i neće, iako  je  u   protekle skoro četiri godine bilo raznih pokušaja.

Znači, nema  predaje ?

Osobno imam veliku obvezu prema ca. 3.500 časnih i hrabrih Gospićana koji su mi ukazali povjerenje prije skoro četiri godine i za to im još jednom velika hvala. Ja sam tada i danas rekao tim časnim ljudima, mogu pogriješiti ali vas neću prevariti niti po cijenu života.U  cijeloj  Hrvatskoj  se  i  danas  priča  što  se  u  Gospiću  dogodilo  prije  skoro  četiri  godine. Tada   je  već  Gospić  bio  spreman  na  promjene.

SPRIJEČITI  DALJNJE  ZADUŽENJE  GRADA

Kakvo je stanje u Gradu Gospiću dvjestotinjak dana prije novih izbora ?

Godinama su se govorile nebuloze: traži se karta više za Liku i Gospić, međutim sa žalošću konstatiram: traži se karta i mogućnost više za napustiti Gospić i Liku. Današnji gradonačelnik je na zadnjem sučeljavanju u Rijeci obećao novu i konačno učinkovitu Upravu – što je priznanje da je Uprava Grada prije njega bila nesposobna i neučinkovita, a i on je sam u njoj sudjelovao. Obećao je nova radna mjesta, obećao je gospodarski preporod itd.  Što  se  promjenilo -  ništa,  još  puno,  puno  gore. Istina je da je gradska Uprava u desolatnom i jako lošem stanju, čak i lošija nego ranije, a ranije je bila neodrživa. Mnogi pošteni i stručni djelatnici gradske Uprave su marginalizirani pošto nisu članovi nikakve interesne skupine i mi na njih itekako računamo. Gospodin gradonačelnik je zaposlio nekoliko uhljeba po naredbi Velikog vođe kojemu su uhljebi vjerno služili i odrađivali sa gradskim voznim parkom prljave poslove, čemu smo svjedoci i zadnjih izbora. Stoga ponovno pozivam DORH i policiju da istraži kako se trošio i troši gradski novac,  jer  to  je  novac  svih  građana  grada. Ako su uhljebnička radna mjesta, doista nova radna mjesta, jao se Gospiću. Posljedica  je  da  se   krade  budućnost mladim ljudima. Grad se već sada zadužio za tržnicu a planira i za uhljebe. Pitam se tko će to vraćati i vratiti. Apeliram na Vijećnike HDZ-a i njihove koalicije da spriječe daljnje zaduživanje Grada jer im povijest i njihova djeca neće oprostiti.

Je li počela kampanja za spas gradske vrhuške ?

Već sada je u Gospiću tiha ali izuzetno nametljiva izborna kampanja, vrše se neizdrživi pritisci prema obiteljima svojih članova a posebno se prijeti neposlušnima, kako bi ih se ušutkalo na najbrutalniji način. Obećanja su veća nego u zemlji DEMBELIJI – laž, laž, laž i opet laž koje  traje  i  traje,  dokad ?.Vjerujem da građani više ne vejeruju niti mogu trpiti.

Dokazno,  uspješan  ste  poduzetnik  što  će  zakonsko ograničenje plaća na 15 % značiti  za  Gospić, priča se da  će to u Gospiću stvoriti kaos ?

Dakako da će nastati kaos sa današnjim rasporedom plaća,  broja  zaposlenih  u  Gradu povezanih  sa  visinom izvornih  prihoda  grada.  Pogledajte  što  se  već  sada  događa  sa županijom.  Moram ponovno izvijestiti gospićku javnost da su nam već sada uhljebi na proračunu napravili kaos i da se gospićka vlast ponaša protuzakonito. Zato nam ostali proračunski korisnici nisu adekvatno plaćeni a trebali bi biti (učitelji, profesori itd.) Da smo otvorili pedesetak proizvodnih radnih mjesta danas bi imali drugačiju sliku proračuna i ne bi bilo bojazni. Međutim poručujem Gospićanima da današnja vladajuća kasta nije u stanju zaposliti sebe, a kamoli druge. Onaj koji nas je gurnuo u ponor neće nas sigurno izvući iz ponora.

POZIV  MLADIMA 

Nedavno je u Gospiću krenula akcija mladih koja se priprema za izbore i poziva na hrabrost ?

To me posebno raduje da su se mladi pokrenuli. Ni moja lista prije tri i pol godine nije izišla radi sebe na izbore, već doista radi naših mladih do kojih nam je izuzetno stalo. Sav naš program se i bazirao na stipendiranju, školovanju i povratku mladih u Gospiću. Ja  sam  tada  osobno  dao  jamstvo  da  ću  svoju  gradonačelniku  plaću  dati  za  stipendiranje  mladih  grada,  kod  toga  i  danas  ostajem. Naš  program je Gospić sa 25.000 stanovnika u slijedećih 10 godina, a tu trebamo mlade. Žao mi je da tada mladi naš program nisu primijetili i pridružili se nama nego su vjerovali i nasjeli lažima. Ovako smo izgubili još četiri godine i gubitkom od preko 500 mladih ljudi u Gospiću koji su trebali biti temelj našega razvoja. Nadam se da će mladi Gospićani ovaj tekst pročitati i priključiti se nama u zajedničkoj borbi da promijenimo Gospić na bolje. Nudimo mladima suradnju i očekujemo njihov odgovor. Ukoliko to izostane imamo pravo sumnjati i razmišljati čije bi to jato moglo biti. Raduje nas mladenački bunt i očekujemo puno od njega u sinergiji sa nama.

Razgovarao : Željko  Popović


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari
  • 25.11.2016. 23:20
    Komentar izbrisan zbog neprimjerenog sadržaja
  • 16.11.2016. 12:15
    Popović mi je poslao pitanja za NAJAVU DANA,RAZGOVORA SA MIROM MATIJEVIĆEM. Na pitanja sam odgovorio, ali kako to ipak nije objavio, objavio sam ja na mom blogu da mu pomognem kako mi prijatelj ne bi ispao lažov ili kukavica. Cijeli članak je na mom blogu ... http://sdpinterzlocin.blogspot.hr/2016/11/najavljeni-ali-neobjavljeni-intervju.html
  • Pogledaj sve komentare...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju