Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjZadar gradi novu tržnicu Kalmeta tvrdi da će koštati 4-5 milijuna kuna

02.04.2017 21:53:00
Dok se u Gospiću pripremaju za otvaranje nove gradske tržnice u koju je uloženo više od milijun EUR-a, a gradska Vlast krije konačnicu ulaganja u susjednom Zadru se pripremaju za izgradnju nove gradske tržnice kojoj gravitira 100 tisuća ljudi. Naš je cilj i želja da tržnica bude centar i promotor razvoja Zadra, element revitalizacije Poluotoka. Želimo seljačku tržnicu koja će nuditi proizvode naših ljudi, OPG-ova zadarskog zaleđa koje je kao stvoreno za poljoprivrednu proizvodnju. Postojeće stanje je i estetski loše, te zahtijeva cijelovito rješenje, zbog toga smo se obratili struci da predloži najbolju opciju. Nakon ovog odabira idejnog projekta slijedi izrada dokumentacije za glavni projekt, a onda i realizacija. - rekao je gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je sa suradnicima i članovima Društva arhitekata Zadar predstavio rezultate Natječaja.

Grad je predvidio sredstva u proračunu za izradu dokumentacije, koja bi okvirno mogla trajati oko pola godine, nakon čega će se ići u izgradnju. Vrlo gruba procjena troškova je između 4 i 5 milijuna kuna,  rekao  je  Kalmeta. 


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju