Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjBRAVO ŽUPANE Na mjesto dožupana ustoličen pukovnik vojske pokojne Jugoslavije, specijalizaciju mu dao Darko Milinović

19.06.2017 08:13:55

– Nakon što je sisačko-moslavački dožupan od 2013. godine bio potporučnik vojske SAO Krajine, inače notorni SDSS-ovac Bogdan Rkman , kojem nije smetalo četiri godine uzimati plaću od 12 tisuća kuna od Hrvatske, protiv koje se borio, njega nakon ovih novih izbora na mjestu dožupana iz kvote srpske manjine nasljeđuje pukovnik Vojske Jugoslavije dr. Dušan Bjelajac . Riješili smo se potporučnika za pukovnika. Stvarno napredujemo! – cinično nam govori umirovljeni pukovnik HV-a Ivica Pandža Orkan .

On se, kao i mnogi drugi, pita je li moguće da manjinski narod iz srpske kvote konačno ne može izabrati osobu koja je poduzetnik, koja je sposobna i koja nema veze s činovima i okupatorskom vojskom koja je gazila i uništavala Hrvatsku.

– Kao vijećnik HSP-a u Sisačko-moslavačkoj županiji, postavit ću na prvoj sjednici legitimno pitanje tko je pukovnik dr. Dušan Bjelajac, inače pulmolog o kojemu malo znamo, za razliku od Rkmana, čiji put su hrvatski branitelji, nažalost, vrlo dobro upoznali otkad je kao zapovjednik voda u protivničkoj vojsci dogurao do mjesta u Odjeljenu za propagandu Radija srpske Petrove Gore, odakle sigurno nije puštao šansone Olivera Dragojevića, a završio je kao zapovjednik u 21. graničarskom odredu i kao TV voditelj vodio vojnu paradu Specijalnog korpusa Vojske republike Srpske Krajine na Vidovdan 1995. godine – govori Orkan, koji smatra da će i novi dožupan Dušan Bjelajac (na slici), koji ne dolazi iz SDSS-a, nego iz DSS-a (Demokratskog saveza Srba), izazvati mnoge prijepore ne samo u braniteljskoj zajednici, nego i u cijeloj Banovini, koja je teško stradala u četničkoj agresiji.

'Trebalo je liječnika'

– Točno je da sam ja umirovljeni pukovnik Saniteta Vojske Jugoslavije, ali je točno da za vrijeme dok je trajao rat u Hrvatskoj i BiH ja nisam bio tamo niti sam sudjelovao u ratnim operacijama na tim područjima, nego sam cijelo to vrijeme radio kao pulmolog-onkolog na VMA (Vojnomedicinska akademija – op.a.) u Beogradu. Dakle, sve se to može provjeriti i ničega se ja nemam stidjeti: ni svoje nacionalnosti ni svoga dosadašnjeg rada – kazao nam je dr. Dušan Bjelajac.

– Rođen sam u selu Mali Gradac kod Gline i vratio sam se tamo 2009. godine da dohranim stare roditelje. Otac je, nažalost, umro vrlo brzo, a majka prije dvije i pol godine. Imam kćerku i sina i od 2009. godine radim kao pulmolog u Općoj bolnici Petrinja. Iako imam 66 godina, radim sve, od dežurstava do hitnih intervencija, puno radno vrijeme – veli novoizabrani sisačko-moslavački dožupan.

Na naše pitanje kako je mogao biti umirovljen u Srbiji kao pukovnik saniteta, a nakon povratka u Hrvatsku dobiti posao u Petrinji, Bjelajac odgovara:

– Trebalo je liječnika na tim prostorima, a dozvolu mi je dao tadašnji ministar zdravstva dr. Darko Milinović.

Ratni načelnik Stožera obrane Sunje Ivica Pandža Orkan ne vjeruje baš u čisti ratni put pukovnika Bjelajca.

– Već sada imam neke informacije o njegovu angažmanu u Bijeljini za vrijeme rata, a ako je točno što vam doktor govori, kako su mu najbolji prijatelji na "Fejsu" komandant bataljuna Vojske RSK i osumnjičenik za ratne zločine Mile Letica, bivši ministar kulture u Vladi RSK Mićo Jelić Grnović i ostali živopisni likovi kao što je bivši oficir u toj okupatorskoj vojsci Dušan Bastašić i bivši operativac milicije RSK Novica Godić? O čemu oni to pričaju ako nemaju isti ratni i životni put? – pita se Orkan, koji kaže da je provjerio sve vezano uz Domovinski rat pa će provjeriti i dr. Bjelajca.

– Pukovnik uživa mirovinu u Srbiji, a uz odobrenje bivšega HDZ-ova ministra zdravstva dr. Zdravka Milinovića radi u bolnici u Petrinji, te će dužnost dožupana obnašati i za to dobivati naknadu. Doktoru Bjelajcu u Hrvatskoj novac curi s tri strane jer mu je to netko omogućio, dok hrvatski branitelji i njihova djeca gladuju – ljuti se Orkan, koji kaže da nije stavio točku na "i" u slučaju dr. Bjelajca,  piše  Slobodna  Dalmacija.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju