Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, Senjvlč. Mario Vezgač pred vratima Gospića

06.08.2017 21:05:46
vlč. Mario Vazgeč broji posljednje dane kao župnik župe Sv. Antuna Padovanskog u Krasnu i upravitelja excurrendo župe Gospe Karmelske u Kuterevu, te čuvara Svetišta Gospe Krasnarske u Krasnu. Naime, nedavno je gospićko senjski biskup Zdenko Križić mladom svećeniku povjerio vođenje katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću.Kada prođe Velika Gospa preuzimam župu u Gospiću, rekao nam podno Svetišta Gospe Krasnarske u Krasnu mladi svećenik koga smo zatekli u društvu bivšeg župnika u Gospiću vlč.Stipe Zebe i gradonačelnika Gospića Karla Starčevića koga je obradovala vijest da će mladi svećenik preuzeti župu Gospić uvjeren uz blagoslov Boga na dobru suradnju. vlč. Mario Vezgač za svećenika je zaređen 2007.godine.

 Rođen je 12. prosinca 1981. god. u Kaknju u Bosni i Hercegovini od oca Ive i majke Ruže. Rođen je u mnogočlanoj obitelji od četiri brata i tri sestre. Mario je u Bosni živio do svoje jedanaeste godine, kada je 1993. god. zbog ratnih prilika zajedno s obitelji iselio iz Kaknja, kratko boravio u Varešu i poslije u Čapljini, te 1994. doselio u Hrvatsku, tj. na Bjelolasicu gdje su bile zbrinute mnoge obitelji ratnih područja iz Bosne i Hercegovine i .

Mario je potom boraveći u Učeničkom Domu u Ogulinu dovršio svoje osnovnoškolsko obrazovanje završivši zadnja četiri razreda Osnovne škole u Ogulinu. Osjetivši Božji poziv u 8. razredu i razmišljajući o njemu, Mario se odaziva tom Božjem pozivu i potom 1997. god. na jesen odlazi u Malo Dječačko Sjemenište u Zadar, po preporuci ondašnjeg dekana i župnika Ogulinskog, a sadašnjeg generalnog vikara Gospićko – senjske biskupije msgr. mr. Tomislava Šporčića

Razvijajući tako u malom Sjemeništu tu klicu zvanja i završivši srednju školu u «Nadbiskupskoj Klasičnoj Gimnaziji» u Zadru, Mario je potom u ljeto 2001. god. maturirao, te na jesen 2001. god. nastavio svoju formaciju za svećenika i daljnje visokoškolsko obrazovanje na Bogosloviji «Ivana Pavla II.» i Filozofsko–Teološkom Fakultetu u Rijeci.

Završava petogodišnji Filozofsko–Teološki studij u lipnju 2006 godine. Od 12. kolovoza 2006 godine boravi kao pastoralni suradnik u župi Navještenja BDM u Gospiću i kao vjeroučitelj u Osnovnoj Školi ”Dr. Franje Tuđmana” u Ličkom Osiku i Srednjoj Strukovnoj Školi u Gospiću. Zaređen je za đakona u Gospićkoj Katedrali 18. studenog 2006. god. gdje vrši i svoju đakonsku službu. Diplomirao je 7. veljače 2007. na «Filozofsko – Teološkom Fakultetu» u Rijeci, a svećeničko ređenje imao na Sv. Petra i Pavla 29. lipnja   2007.godine u Senjskoj Katedrali.www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju