Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPredsjednica Kolinda oduševila Gospić

04.09.2017 21:24:46
Iako je Gospićem kročila noga dosadašnjih predsjednika RH,Tuđmana,Mesića i Josipovića, nitko nije osvojio srca Ličana kao današnji posjet Gospiću i ličko senjskoj županiji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. 

Dosadašnji predsjednici navraćali su na jedan dan, Kolinda je u Gospiću danas otvorila svoj privremeni Ured,  i po prvi puta u Gospiću je podignuta predsjednička zastava. Bio  je to poseban dan u centru jedne županije koja je nažalost statistička pogreška po svim relavantnim pokazateljima RH. 
Današnji posjet predsjednice Hrvatske bio je pravo osvježenje u regiji koja izumire .

Kolinda Grabar Kitarović istaknula je kako Ličko senjska županija ima ogromne razvojne potencijale i država mora pronaći načina da se ti potencijali iskoriste u gospodarskom, demografskom i svakom drugom smislu, jer je jednakomjerni razvoj svih hrvatskih dijelova preduvjet ukupnom razvoju Hrvatske.U pozdravnom govoru predsjednica je, uz ostalo, rekla kako brojke o nezaposlenosti varaju, odnosno da se iza njih krije podatak o odlasku građana iz Hrvatske.

- Brojke o padu nezaposlenosti su krive brojke. One su rezultat odlaska ljudi iz ruralnih krajeva u urbane centre ili u neku drugu državu, a potencijali ovdje su ogromni - rekla je Grabar Kitarović.

Predsjednica je također istaknula kako će joj biti čast i zadovoljstvo provesti četiri dana u Ličko-senjskoj županiji.

- Nemoguće je sve napraviti u tako kratko vrijeme, no u Lici ćemo se još viđati. Zajedno ćemo raditi na tome da Liku dodatno osnažimo - naglasila je.

Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića grada domaćina privremenog doma predsjednice rekao je kako je potrebno okrenuti smjer razvoja grada, dodavši da nema napretka bez vizije. Rekao je i kako očekuje od predsjednice Republike da pomogne u ostvarivanju vizije razvoja i Gospića i županije.

Predsjednica Grabar Kitarović imale je tijekom dana niz intezivnih sastanaka u Gospiću, pa je umorna mirno zaspala kao prva u novom gospićkom hotelu Stara Lika u centru grada, koji je otvorio vrata upravo posjetom predsjednice RH koja u iduća dva dana nastavlja svoj obilazak Like.(žp)


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari
  • 15.09.2017. 10:24
    ah velike li koristi za GS i Liku od ovog posjeta...skupo koštajući putujući cirkus na račun poreznih obveznika i blebetanje uz kavu i janjetinu...
  • Pogledaj sve komentare...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju