Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPrvi tamburaški duo, u njemu je Zvone iz Otočca

15.09.2017 18:10:17

Tamburaška scena dobiva novi zanimljivi duo, nakon gotovo deset godina poznanstva, glazbenici Darko Čuvidić i Zvonimir Tonković udružili su svoje glazbene snage i spojili zvukove svojih omiljenih žičanih glazbala.

Formirali su duo ZiD (prva slova njihovih imena, nap.a) koji se temelji na ideji dvojice glazbenika kojima je tambura osnovni instrument.

- Tambura nam je osnovno izražajno sredstvo, ali ne i jedino, a ovaj duet temelji se na jednostavnoj ideji “pokušajmo svirati nešto lijepo“. Sviramo autorske skladbe te obrade narodnih i klasičnih kompozicija - kazuje Darko. Za sada se njihov rad može vidjeti (i poslušati) na društvenim mrežama i na youtube kanalima, no pred njima je i ozbiljniji iskorak.

- Pripremamo repertoar za naš prvi samostalni koncert, a potom i izdavanje CD-a - otkriva Tonković. Do njihova prvog susreta došlo je 2008. godine, bilo je to za treće po redu Šokačke rapsodije “100 tamburaša”, za vrijeme audicije za svirače, u predvorju su nakratko tambure uhvatili svi koji su se tamo našli. Među njima su bili Tonković i Čuvidić, i oni su zasvirali, onako sebi za gušt. I bilo je tu nešto “u zraku“. Gotovo deset godina poslije ponovno su se uhvatili tambure i ovaj put ozbiljnije zasvirali...

Obojica su i školovani glazbenici, Čuvidić je diplomirao 2013. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku smjer Glazbena pedagogija, upisao je potom i doktorat na postdiplomskom interdisciplinarnom studiju osječkog sveučilišta. Tonković pak radi kao nastavnik glazbene kulture. Obojica su sudjelovala i u brojnim glazbenim projektima.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju
ANKETA:
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com