Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjLička večer 2018. u Gerlingenu: Ličani pozivaju na zabavu uz pjesmu, velebitsko pivo i rakiju

18.01.2018 09:51:53

    U Gradskoj dvorani (Hauptstrasse 48, 70839) u Gerlingenu kod Stuttgarta u subotu, 10. veljače s početkom u 18 sati održat će se 13. po redu Lička večer.

Kao i do sada, organizira je Udruga Ličana na čelu sa Draženom Bolješićem, idejnim začetnikom ove sve popularnije zavičajne večeri. U zabavnom programu nastupit će glazbeni sastav “Ličke drvosječe” sa pjevačicom Anitom Žagar, poznati po sve slušanijem domoljubnom hitu “Čija je to košulja”.

Glazbeni sastav “Ličke drvosječe” čini četvero članova: Alen Živković (vokal, bass, brač), Anita Žagar (vokal i klavijature), Filip Markek (harmonika) i Ivica Žagar (gitare, prim, danguba).

licka vecer9Članovi tog glazbenog sastava za sebe kažu da su grupa zaljubljenika u ličku baštinu te sve što rade je isključivo iz razloga očuvanja te baštine i njenog razvoja u budućnosti.

Već tradicionalno u glazbenom programu Ličke večeri nastupit će i Dražen i Dinastija band a folklorni ugođaj priredit će Folklorno društvo Ruža iz Filderstadta.

Ličani i njihovi prijatelji će uživati u dobroj pjesmi i plesu, a ličke majke, kćeri i nevjeste pripremit će ličke specijalitete, a naći će se tu, kao i ranijih godina i velebitsko pivo i rakija. Jer bez ličke rakije, ovakve su fešte nezamislive.www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju