Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjI U DOBRU I U ZLU SU TU Tko su ostali Dadini vojnici !

03.02.2018 20:48:46
Nakon političkog kraha dugogodišnjeg ličkog političkog gubernatora Darka Milinovića iz dana u dan situacija oko posrnulog domoljuba, bivšeg partijaša se mijenja. Svih ovih godina iz Milinovića stajala je vojska ljudi, no  danas  ostaju  oni najvjernije. Istražili smo tko još čuva leđa posrnulom gubernatoru. Taj broj spao je realno na manji mini bus, a i oni koji još danas zaklinju se u Dadu kada vide da brod tone spašavat  će  se  kako najbolje znaju,  da  bi  sačuvali  svoj  položaj  i  svoje  privilegije. Uz Milinovića ostao je bivši gradonačelnik Gospića Petar  Krmpotić, kako i ne bi kada   je  Krmpotića nakon gubitka gradonačelnike funkcije   Milinović  uhljebio za svoga tajnika u županiji. Krmpotić već godinama odlično surađuje sa posrnulim gubernatorom, i za Krmpotića se može reći da bi dao ruku u vatru za svoga novog šefa.  Povjerenje  obostrano. Čovjek koji je čvrsto ostao iza Milinovića je predsjednik Gradskog vijeća Gospića Petar Radoševića koga zovu mali Dado u Gospiću,  što dovoljno govori da je prijateljstvo Radoševića  i  Milinovića veliko. Dadina vojska u osipanju tvrdi da je Radošević, zaljubljen u politiku Milinovića i da je on jedan od onih   Milinovićevih  10 tisuća bosonogih vojnika koji bi među prvima  krenuo za Milinovićem  u Velebit.

KOKI,  KOCKI, MIKA  PRIKA, JOSIPA,  JADRA  I  TATA  DRAGO

Na  Velebit bosonog išao bi bivši župan  Milan  Kolić, koga je nakon dugogodišnje gradonačelničke i kratke karijere župana Milinović uhljebio u vodstvo Lika cesta, pa je Kolić  Milinovićev stari dužnik. Slična je situacija i sa ratnikom iz Čovića bivšim županom Milanom Jurkovićem, dedom propale politike Milinovića koga je posrnuli politički gubernator nakon 8 godina na čelu županije uhljebio u Županijsku upravu za ceste. Jurković  za razliku od Kolića ima drugačiji odnos sa Milinovićem, jer radi se o starom liscu koji je ispekao još zanat kao i Milinović u komunizmu. Jedan od najvjerniji Milinovićevih vojnika ostao je heroj iz Štulinca, utemeljitelj HDZ-a Ivica Čačić Kockar koji vjeruje da će Milinović još jednom preživjeti.Ako se u nekog Milinović može pouzdati  je Čačić, a te tvrdnje potkrepljuju činjenice da je danas osoba od najvećeg Milinovićeva povjerenja u ličko senjskoj županiji u kabinetu  je supruga od Čačića, Josipa Ojurović  Čačić, koja je župan kada u županijskim dvorima nema Milinovića. Dolaskom Milinovića za župana Josipa je silno napredovala u županiji, iako prošlih godina tako nije bilo. Osoba koja čvrsto stoji iz Milinovića je bivša zamjenica gradonačelnika Gospića Marta  Grgurić, koju je Milinović nakon što je izgubila izbore uhljebio u ličko senjsku županiju. HDZ-eovi vojnici koji su okrenuli leđa Milinoviću tvrde da je Grgurić plakala, kada je čula da je Milinovićev HDZ raspuštala središnjica u Zagrebu.  Jedan  od  onih  koji  i  dalje  vrijedno  radi  na  uljepšavanju  u  javnosti  posrnulog  ličkog  političkog  šerifa,  je  novinarski  stari  vuk  Marin  Smolčić  Smoki  u  koga  Milinović  ima  veliko  povjerenje, vjerujući  da  će  sa  njim  preživjeti  sve  političke  ratove.  

KUM  NIJE  DUGME  ! 

Nije kum dugme !, tako bi se moglo opisati podrška koju Milinović ima kod svoje kume direktorice TZ Gospić Maje Strilić, koja je veliki dužnik  kumu, jer da kuma nije bilo Strilić nikada ne bi postala direktorica  TZ  Gospić. Ratnica za Milinovića ostala je Jadranka Peinović Jadra, koja još ne može vjerovati da je Dado izgubio politiku moć. Jedan od vojnika iz stare garde koji je ostao uz Milinovića je bivši načelnik općine Plitvička jezera, malo lane sa Korane Boris  Boro  Luketić koji je čisti politički proizvod Milinovića, koji je doduše bio kratkog vijeka političkog trajanja, kao Gavrilovićeva pašteta. Luketić je jedan od onih rijetki koji živi u nadi da će Milinović preživjeti i vratiti se. Iza  Milinović  ostala  je  stajati  i  njegov  favorit  za  ravnatelja  Plitvičkih  jezera  Antonija  Dujmović. Iza  Milinovića  čvrsto  je  ostao  luksuzni  branitelj  i  heroj  Domovinskog  rata  Antonio  Šebalj  Šebi  u  koga  Milinović  ima  veliko  povjerenje, još  iz  rata  i  još  iz  vremena  kada  se  Milinović  vezao  u  lance  za  branitelje. Bar za sada Milinoviću čuvaju leđa dožupani  Renata Hodak iz Otočca i Vice Nekić iz   Senja koji prije bi Gacka prestala teći nego bi postali dožupani da nije bilo Milinovića. Po funkciji Milinoviću čuva leđa i treći dožupan  Nikola Lalić,  vođa  SDSS-a, tako da dobar dio vojnika koji su ostali uz Milinovića vezani su uz ličko senjsku županiju. I za kraj leđa je ostao jedini najsigurnije čuvati njegov otac Drago Milinović, slikar   i   siva eminencija gospićke politike. Ovu  su vojnici koji su ostali vjerni posrnulom gubernatoru Like, što  je  sasvim  ljudski,  jer  da  nije  bilo  Milinovića  ne  bi  danas  imali  funkcije  niti  dugogodišnje  privilegije. Na  drugu  stranu  u tijeku punjenje vagona vlakova vojske koja okreće leđa Milinoviću,  jer sa njim logično nema  u  budućnosti  sreće. 

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju