Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjLičanka sašila Kolindi kaput kome se divi cijela Europa

13.02.2018 11:22:48

Za susret sa srpskim predjsednikom Aleksandrom Vučićem, Kolinda Grabar Kitarović obukla je crni kaput vojničkog kroja, na čijim rukavima je zlatnim koncem izvezena riječ hrabrost na glagoljici, ideja je to i djelo Etno butika Mara Ličanke Marije Milković.

Ponudili smo predsjednici kroj kaputa koji je imao sinjski ornament sa alkarske odore, ali ona je insistirala da na kaputu bude glagoljica sa natpisom po njenom izboru. Vidim da su mediji jako snažno reagirali na natpis - rekla je za "Index" Ličanka Marija Milković vlasnica Etno butika Mara.

Za šivenje kaputa nije bilo puno vremena.


- U dva-tri dana smo ga napravili, mi imamo jako puno posla, ona je isto u gužvi, pa smo morali brzo - dodala je sagovornica i naglasila da je zadovoljna time što predsjednica hrabro nosi njihov dizajn.

U Beogradu ljubav, u Zagrebu hrabrost

Poruke Vučiću na rukavu postale su Kolindina tradicija. Tijekom susreta u Beogradu, povodom njegove inauguracije, nosila je sako na čijem je rukavu bila ispisana riječ ljubav. Taj je sako nosila u još nekoliko navrata, posljednji put za Novu godinu, piše "Index".

I za taj je sako bio zaslužan isti butik, koji je dizajnirao i odijelo sa lepoglavskom čipkom koji je predsjednica nosila tijekom susreta sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, odjelo sa paškom čipkom za susret sa kraljicom Elizabetom i odijelo sa motivima Bašćanske ploče koji je nosila u UN-u.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju