Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjBranislav Šutić : Podmeću mi da želim ugasiti Radio Otočac

11.03.2018 13:38:08
Uzavrela je situacija oko Radio Otočca. Jedan je Portal u Otočcu stavio brojčanik gdje se vrte dani, sati, sekunde i minute do gašenja radija, pa babe po otočkim selima mole već danima krunicu kako im netko ne bi ukrao njihove vesele žice koje slušaju i dok muzu krave. Dok ovaj tekst objavljujemo po tom brojčaniku 18 je dana do otočkog radijskog muka. Iako, se oko Radio Otočca već duže vrijeme lome koplja, od početka ove godine napetosti traju jer je Gradsko vijeće Otočca donijelo  odluku da će iz gradskog proračuna ove godine financirati radio sa 160 tisuća kuna, 30 % od onih 550 000 kuna koje je prošlih godina izdvajao grad Otočac iz gradskog proračuna. Radio će se ugasiti, zbog manjka novaca iz gradskog proračuna, iako se mora istaknuti da Radio Otočac nije u većinskom vlasništvu grada Otočca, kao primjerice novi Radio Gospić, ili pak Radio Senj, pa se postavlja pitanje može li uopće Grad Otočac, izravnim donacijama iz proračuna financirati Radio koji je u 70% vlasništvu privatni radio. Do sada cijela priča oko Radio Otočca i njegove opstojnosti ovisila je koliko će novaca godišnje dobiti iz proračuna, jer do sada Radio je bio dobro grada i institucija od važnosti za grad Gospić, a privatni je radio, pa se zato i lome koplja jer medijska moć je novac i Vlast što se najbolje moglo vidjeti na primjeru propalog radija Gospić, koga je ugasila gospićka politička gubernija na čelu sa Darkom Milinovićem, jer novinari nisu bili vlasnici radija, kao što je primjer na Radio Otočcu, gdje je suvlasnica radija Ruža Orešković ujedno i direktorica i Urednica radija, već su novinari težili slobodnom novinarstvu, pa ih je gubernija ugasila i bacila na ulicu. 

ŠUTIĆ : VODE PREKO RADIJA HAJKU NA MENE 

Zato je dosta složeno pitanje odnosa na Radio Otočcu koji su kamen smutnje. Barem prema stavovima otočke javnosti ako se dogodi da za 18 dana ugasi se Radio Otočac i babe po selima počmu same pjevati bećarac, kriv će biti predsjednik Gradskog vijeća Otočca Branislav Šutić koji je odličan poznavatelj prilika oko Radio Otočca, jer je nekoliko godina u novijoj povijesti bio Direktor radija, a i politički je mačak sa jakim vezama u nacionalnim Manjkas medijima. Slobodna lika me stalno blati, kao i direktorica Radija Ruža Orešković koja preko radija huška narod protiv mene, gdje nikako ne mogu reći svoju istinu oko radija u eteru radija, rekao nam je Šutić, pa ga pitamo da ima priliku reći svoju istinu o Radio Otočcu na Slobodnoj Lici koja ima u Otočcu veću čitanost neki svih mediji zajedno, a ima ih u novije doba kao gljiva poslije kiše. Možeš napisati da je Radio Otočac privatni Radio. To je Trgovačko društvo koje se ne može po Zakonu financirati kako se do sada financirao iz gradskog proračuna. Grad je vlasnik radija sa 30 % posto, pa smo na Gradskom vijeću umjesto 550 000 kuna ove godine odlučili da grad Radio financira sa 30% ili 160 000 kuna, sve drugo bi bilo kršenje Zakona i bila bi moja odgovornost, a kakvo je stanje i huškačka klima sutra bi me optužili da sam kršio Zakon i spičili mu kaznenu prijavu, kaže Šutić dodajući da se protiv njega vodi smišljena hajka i da se Radio koristi za obračun protiv njega. Već duže vrijeme kao predsjedniku Gradskog vijeća neda mi Ruža Orešković u eter, imam ja toga puno reći da slušatelji čuju, zato mi i neda, žali se Šutić koji kaže da u dušu zna kako Radio Otočac funkcionira.

ŠUTIĆ  TVRDI  DA  SE  RADIO  NE  MOŽE  FINANCIRATI  MODELOM  KAO  DO  SADA

 Bio sam direktor radija i u moje vrijeme puno se ulagalo u radio, znaju to svi koji su tamo radili ili danas rade, pa nije točno da želim Radio ugasiti. Imali smo tada samo godišnje 500-600 tisuća kuna prihoda od marketinga, a koliko danas ?, pita se Šutić koji kaže da je za Radio Otočac koji će raditi na tržišnim osnovama. Vrijeme će pokazati, da sam bio u pravu, dodaje Šutić koji je nekoliko puta ponovio da je po srijedi velika uzurpacija radija, i da sve poteze iz sjene na radiju preko Ruže Orešković povlače Milan Kranjčević i Joso Brajković, navodeći da je Kranjčević sa Ružom Orešković suvlasnik radija, i da je loše napravljena struktura radija gdje nekoliko ljudi o svemu odlučuju, a žele da privatni Radio živi od Grada Otočca i poreznih obveznika. Pitamo za kraj Šutića hoće li se ugasiti Radio Otočac, kad ševa zapjeva ?, ja ne želim da se ugasi, a neću zbog ovakvog financiranja Radija kao predsjednik Gradskog vijeća kršiti Zakone, da me sutra oni koji će danas optužuju optuže da sam činio nezakonite radnje, revizija je prošle godine rekla jasno da se Radio ne može više financirati kao do sada iz proračuna grada, zaključio je Šutić.(ŽP) 


SUKOBI OKO RADIO OTOČCA STAVILI NA BRVNO LOKALNE PORTALE


Ako se Radio Otočac ugasi, posljednjih godina u Otočcu rodilo se puno nove medijske djece, kojima se barem zna tko ih je napravio i tko im je tata,  pa se  neće  dogoditi  da  pomračina  lokalnog  medijskog  prostora  ako  se  ugasi  Radio  Otočac. Otvorena  je  Internet  televizija  TV Loki, vlasnika Roberta Labrovića Lokija, i tri portala Glas Gacke, kome je vlasnik Ivan Bižanovića Biza, Indirektno kome je vlasnik trenutno uz Ružu Orešković, urednicu Radio Otočca, prva medijska dama Otočca Vlatka Ružić, a od nedavno rodio se portal Gacka053 vlasnika Zdravka Bogdanića koji su   svi  privatni i kod njih se ne može upasti niti sjekirom, ako nisi pripadnik  nekog  otočkog   klana,  što  je  loša  slika  u  koju  se  nažalost  utopi  i  Radio  Otočac. Zato je rodila i neviđena medijska borba kao na brvnu.

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju