Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGospić korak bliže do Inovacijskog centra Nikola Tesla

27.03.2018 16:27:27

Da  gradska   vlast  u  Gospiću  želi  iskoristiti  svjetsko  ime  Nikola  Tesla  svjedoči  današnji  prijem  čelništva  grada  dvoje  talijanskih kustosa i  Helene  Bulaja Madunić autorice i  kustosice izložbe „ Nikola Tesla – Mind from the Future “.  Tema  sastanka  je  bila   realizacija velikog projekta koji je već započeo  i  koji nosi naziv „ Tesla digitalni park gradova “. Izložba u Zagrebu   uskoro  se  zatvara  i nakon toga ide u Budimpeštu. Na   velikoj  i  iznimno  posjećenoj  izložbi je radio međunarodni tim koji je danas došao u Gospić kako bi vidjeli  perspektive  Gospića  za  razvoj  Inovacijskog centra. Mislim da svi razmišljamo na isti način, odnosno dugoročno želimo stvoriti centar edukacije inovacije pod paradigmom    Nikole  Tesle. Priču koju smo započeli s našom izložbom proširiti s inžinjersko-znanstvenim dijelom,  izjavila  je  nakon  radnog  sastanak  Helena Bulaja Madunić.

Gradonačelnik Karlo Starčević kaže da je već par godina Teslin centar pretijesan,ali to nitko nije primjetio.” Meni je drago da se ljudi iz cijeloga svijeta zanimaju za digitalizaciju Teslina imena i postava i da to prenesemo u 21.stoljeće, bez čijeg izuma bi to bilo nemoguće. Jedino je Tesla zaslužan za 3G prenošenje podataka. Naša je vizija digitalizirati kompletnu izložbu, odnosno napraviti digitalni postav u Centru “- kaže Starčević i dodaje da je u Centru premalo prostora i jedva se ostvari 40,000 posjeta Centru. Plan je napraviti Inovacijski centar gdje bi se implementirali Teslini izumi. Plan je napraviti i kongresnu dvoranu. “ Imamo napredan projekt koji se zove digitalni park gradova kojim bi Centar najprije povezali s našim Nacionalnim parkovima,a potom i sa svim velikim gradovima Europe i Svijeta. To je plan, a koliko ćemo toga ostvariti ovisi o novcu i našoj pameti ,  istaknuo  je  gradonačelnik  Gospića   Starčević. 


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju