Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKako su HDZ i SDP štitili poslijeratnog političkog profitera Like

12.04.2018 09:04:00
Za Darka Milinovića, poslijeratnog političkog profitera  iz  Like  nije važno tko je nacionalnoj razini na vlasti, Milinoviću je do sada bilo svjedno, bio HDZ, bio SDP. I dok je po funkcijama koje je obnašao bilo logično,  kao  dosadašnja  elementarna  nepogoda  društva  da je bio politički zaštićen od HDZ-a, jednako tako bio je kao lički medvjed zaštićen i za vrijeme vladavine SDP-a. Za vrijeme vlade Ivice  Račana, Milinović nije kao Andreju Plenkoviću prijetio sa 10 tisuća bosonogih  vojnika, nego se lažno vezao u lance za branitelje i organizirao pobune. Doduše, tada  Milinović nije bio politički profiter,  jer je  tek  sa  lancima počeo stvarati temelje svoga poslijeratnog profiterstva. Do tada je Milinović jedino zgrčio gradski stan u centru Gospića za  50  tisuća kuna,  vrijedna  50  tisuća EUR-a. No, sve kasnije što se događalo oko gomilanja milijunske imovine od političkog  profiterstva, svodilo se na to da je za vrijeme HDZ-ove vladavine, Milinović stvarao milijunsku imovinu, a SDP-ova vladavina je tu imovinu nikad nije stavljala pod sumnju, niti pod bilo kakvu istragu, a Milinović je sam svoju milijunsku stečenu imovinu umjesto policije, DORH-a i USKOK-a pravdao tako da je zamislite sam naručio nadzor Porezne Uprave i i to iz Rijeke i to u vrijeme dok je SDP-ova Vlast vladala zemljom i dok je ministar financija bio SDP-ov Slavko Linić i sve je prema tvrdnjama Milinovića  prošlo ok, i po tome svu svoju milijunsku imovinu koju je stekao Milinović u posljednjih 15 godina  je  stekao  "legano ". 


U KOMUNISTIMA  ZAŠTITA  POSLIJERATNO  PROFITERSTVA 


U to se uključilo da mu su mu tata i mama penzioneri   svojim  mirovinama  pomogli u izgradnji vile   vrijedne  milijune  sa bezenom u Gospiću, i da je " jeo zrak "  jer svu je svoju zaradu trošio na milijunske nekretnine. I dok za tadašnju SDP-ovu Vlast ništa nije bilo sporno, a jest primjerice za Marinu Lovrić Mercel SDP-ovu županicu koju su strpali u zatvor, Milinović je za vrijeme Milanovićeve vladavine bio zaštićen kao lički medvjed, pa se postavlja pitanje, zašt,  i  tko  ga   je  štitio ?. 

Da  se  radi  o  mutnim  poslovima   Milinović  je  2011.godine  u interesu hrvatske javnosti    tražio  da se istraži je li Slavko Linić bio ratni profiter ili nije. 'Netko je 1991. bio spreman dati hrvatskoj državi ono najsvetije, a to je život, a neki su, po sumnjama, bili spremni uzeti 800 tisuća maraka. Presumpcija nevinosti postoji i ja vjerujem u to, ali neka institucije ove države utvrde što je posrijedi. Dok su neki s riječkog područja ginuli u mom Gospiću i mojoj županiji, je li netko zlorabio svoj položaj tih 90-ih godina? Istražimo to i nije dobro kada se otvore takve istrage nazivati ministre u hrvatskoj vladi špijunčinama, a kad te špijunčine procesuiraju neke koji su vezani uz HDZ, onda su dobri', zaključio je  tada  Milinović. 

Jedna od  važnih  osoba koja je nedvojbeno bila u lancu zaštite i štitila Milinovića po funkciji bio je bivši Ravanatelj policije, kasnije ministar policije Ranko Ostojić, danas saborski  zastupnik. 

Nastavlja se......

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Kupusa, kupusa !

16.10.2018 15:51:44

Gospodarstvo

Jesen u objektivu !

05.10.2018 21:08:38
ANKETA:
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com