Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKako su HDZ i SDP štitili poslijeratnog političkog profitera Like

12.04.2018 09:04:00
Za Darka Milinovića, poslijeratnog političkog profitera  iz  Like  nije važno tko je nacionalnoj razini na vlasti, Milinoviću je do sada bilo svjedno, bio HDZ, bio SDP. I dok je po funkcijama koje je obnašao bilo logično,  kao  dosadašnja  elementarna  nepogoda  društva  da je bio politički zaštićen od HDZ-a, jednako tako bio je kao lički medvjed zaštićen i za vrijeme vladavine SDP-a. Za vrijeme vlade Ivice  Račana, Milinović nije kao Andreju Plenkoviću prijetio sa 10 tisuća bosonogih  vojnika, nego se lažno vezao u lance za branitelje i organizirao pobune. Doduše, tada  Milinović nije bio politički profiter,  jer je  tek  sa  lancima počeo stvarati temelje svoga poslijeratnog profiterstva. Do tada je Milinović jedino zgrčio gradski stan u centru Gospića za  50  tisuća kuna,  vrijedna  50  tisuća EUR-a. No, sve kasnije što se događalo oko gomilanja milijunske imovine od političkog  profiterstva, svodilo se na to da je za vrijeme HDZ-ove vladavine, Milinović stvarao milijunsku imovinu, a SDP-ova vladavina je tu imovinu nikad nije stavljala pod sumnju, niti pod bilo kakvu istragu, a Milinović je sam svoju milijunsku stečenu imovinu umjesto policije, DORH-a i USKOK-a pravdao tako da je zamislite sam naručio nadzor Porezne Uprave i i to iz Rijeke i to u vrijeme dok je SDP-ova Vlast vladala zemljom i dok je ministar financija bio SDP-ov Slavko Linić i sve je prema tvrdnjama Milinovića  prošlo ok, i po tome svu svoju milijunsku imovinu koju je stekao Milinović u posljednjih 15 godina  je  stekao  "legano ". 


U KOMUNISTIMA  ZAŠTITA  POSLIJERATNO  PROFITERSTVA 


U to se uključilo da mu su mu tata i mama penzioneri   svojim  mirovinama  pomogli u izgradnji vile   vrijedne  milijune  sa bezenom u Gospiću, i da je " jeo zrak "  jer svu je svoju zaradu trošio na milijunske nekretnine. I dok za tadašnju SDP-ovu Vlast ništa nije bilo sporno, a jest primjerice za Marinu Lovrić Mercel SDP-ovu županicu koju su strpali u zatvor, Milinović je za vrijeme Milanovićeve vladavine bio zaštićen kao lički medvjed, pa se postavlja pitanje, zašt,  i  tko  ga   je  štitio ?. 

Da  se  radi  o  mutnim  poslovima   Milinović  je  2011.godine  u interesu hrvatske javnosti    tražio  da se istraži je li Slavko Linić bio ratni profiter ili nije. 'Netko je 1991. bio spreman dati hrvatskoj državi ono najsvetije, a to je život, a neki su, po sumnjama, bili spremni uzeti 800 tisuća maraka. Presumpcija nevinosti postoji i ja vjerujem u to, ali neka institucije ove države utvrde što je posrijedi. Dok su neki s riječkog područja ginuli u mom Gospiću i mojoj županiji, je li netko zlorabio svoj položaj tih 90-ih godina? Istražimo to i nije dobro kada se otvore takve istrage nazivati ministre u hrvatskoj vladi špijunčinama, a kad te špijunčine procesuiraju neke koji su vezani uz HDZ, onda su dobri', zaključio je  tada  Milinović. 

Jedna od  važnih  osoba koja je nedvojbeno bila u lancu zaštite i štitila Milinovića po funkciji bio je bivši Ravanatelj policije, kasnije ministar policije Ranko Ostojić, danas saborski  zastupnik. 

Nastavlja se......

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju