Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGdje je nestao veliki projekt Razvojni centar Ličko senjske županije ?

09.05.2018 20:30:55

U kolovozu prošle godine Ličko-senjska županija ušla je kao nositelj projekta „Razvojni centar Ličko-senjske županije“i sklopila s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Razvojni centar Ličko-senjske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 18.998.571,52 kuna a bespovratna sredstva u iznosu od 18.608.890,41 kuna su se trebali financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Glavni cilj projekta Razvojnog centra Ličko-senjske županije trebao je biti usmjeren na stvaranje središnjeg mjesta za pružanje profesionalnih poslovnih usluga poduzetnicima i ulagačima na području Ličko-senjske županije te razvoj poduzetništva kroz usluge inkubatora, akceleratora i postrojenja za preradu voća i meda, s naglaskom na olakšavanje i stimuliranje poslovanja poduzetnika početnika i postojećih poduzetnika.

Projektom se trebala rekonstruirati bivša vojarna u Pazariškoj ulici u Gospiću. Unutar zgrade na neto površini od 1.701,85 m2 trebale su se smjestiti prostorije proizvodnog pogona za preradu voća i meda (za preradu voća i povrća sušenjem, za preradu voća u želirane proizvode (džemove, namaze), za punjenje i preradu meda te laboratorij za fizikalne analize s pratećim skladišnim prostorima i rashladnim komorama.

Predviđeni su bili i uredi i coworking prostori za poduzetnike koji će se tamo smjestiti temeljem javnog natječaja te uredi voditelja poduzetničkog inkubatora, voditelja postrojenja i poduzetničke potporne institucije. Za poduzetnike će na raspolaganju biti ukupno 30 funkcionalno-prostornih jedinica.

Danas gotovo godinu dana poslije od velikog projekta nema niti P, i pitanje hoće li ikada zaživjeti. U županiji o projektu nitko više ne govori.www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju