Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjNakon poplava u Kosinj stigla računala

14.05.2018 20:16:53

U četvrtoj godini provedbe akcije „Za naše male genijalce“ , Hrvatska elektroprivreda donira ukupno 100 novih računala za 31 osnovnu školu u Hrvatskoj. Jedna od njih je i Osnovna škola Anža Frankopana - Kosinj, kojoj je HEP donirao dva nova računala.

Osnovna škola Anž Frankopan - Kosinj poprilično je udaljena od središta općine i središta Like. U školi je ukupno 24 učenika koji su do sada radili na pet računala starih između šest i 12 godina. Zrinka Vukelić, ravnateljica OŠ Anža Frankopana, ističe kako su djeca Kosinja, iako malobrojna, izuzetno vrijedna i talentirana. „Nažalost, računala u školi na kojima bi djeca trebala stjecati znanja i vještine nisu adekvatna za educiranje. Nova računala su nam potrebna kako bi se djeci pružila jednaka šansa za obrazovanje i usavršavanje kakvo imaju u drugim dijelovima Hrvatske.“, izjavila je ravnateljica Vukelić.

Uključujući ovogodišnji donacijski ciklus, HEP je od početka provedbe akcije „Za naše male genijalce“ 2015. godine, osigurao donaciju od čak 250 novih računala za učenike 73 osnovne škole diljem Hrvatske. Izabrane su škole koje nemaju niti jedno računalo, imaju velik broj učenika po računalu ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi. „Izuzetno nam je drago što smo u četiri godine provedbe akcije „Za naše male genijalce“ pružili svoj doprinos osiguravanju uvjeta za bolji razvoj i napredak naših najmlađih kako u Lici, tako i svim ostalim dijelovima Hrvatske gdje je to bilo potrebno.“, izjavila je prilikom primopredaje računala u Gornjem Kosinju Sandra Lučić Doko iz Sektora za kapitalne investicije Hrvatske elektroprivrede d.d.

HEP je pokrenuo nacionalnu akciju „Za naše male genijalce 2015. godine u suradnji s Narodnim radijom i s ciljem osiguravanja boljih uvjeta informatičkog obrazovanja za što više učenika, ali i senzibiliziranja javnosti o stanju informatičke opreme u hrvatskim osnovnim školama.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju