Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjU Senju će zaživjeti projekt "Zaželi"

13.06.2018 07:19:03

U  petak  u  Senju  biti  će   svečano  uručivanje ugovora u okviru Programa zapošljavanja žena "Zaželi" .

Riječ je o projektu kojim osnažujemo radni potencijal žena na području grada Senja, koji će, osim smanjenja nezaposlenosti, potaknuti i socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života. Projekt je fokusiran prvenstveno na žene iznad 50 godina u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Cilj projekta smanjenje je nezaposlenosti, kako na lokalnoj tako i na regionalnoj i nacionalnoj razini i to zapošljavanjem žena na 24 mjeseca koje će svojim radom (pružanjem pomoći u kućanstvu) pripomoći poboljšanju kvalitete života korisnika, a kroz aktivnosti dodatnog obrazovanja/osposobljavanja sudionice će projekta osnažiti svoje potencijale na tržištu rada. Projekt nam je važan jer u njemu sudjeluje i Grad Senj kao prijavitelj na čelu s gradonačelnikom Sanjinom Rukavinom.


Ugovore će uručiti ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar. 

U pratnji ministra Pavića dolaze glavni savjetnik Miroslav Smetiško, tajnica Kabineta Kata Gojević i glasnogovornica  Renata Škalabrin.

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju