Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjVolonterske akcije u Pećinskom parku Grabovača

12.09.2018 06:53:55

S prvim danima rujna u Pećinskom parku Grabovača krenula je provedba građanske akcije „Učionica na otvorenom-malo jezero kao primjer vodenog ekosustava“. Akciju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz natječaj „Naš doprinos zajednici“. Cilj akcije je poraditi na edukaciji učenika, posjetitelja i lokalnog stanovništva koji s vodenim staništima svakodnevno dolaze u kontakt, a čija je suradnja nužno potrebna za zaštitu i očuvanje vrlo vrijednog dijela prirodne baštine. U prvih nekoliko dana uz pomoć volontera krenulo se s izgradnjom labirinta čija je svrha poticanje dječje zaigranosti a labirint se gradi u razgranatoj formi za koju je potrebna snalažljivost i orijentacija kako bi se pronašao izlaz. Osim toga pripremljeni su i temelji za izgradnju malog jezera koje će služiti kao poligon za edukaciju o vodenim ekosustavima.

Pozivamo sve zainteresirane građane-volontere da nam se pridruže u akciji izgradnje i uređenja malog jezera 11.,12. rujna i 3.,4., i 5. listopada u Pećinskom parku Grabovača (9-14h). Okupljanje svih zainteresiranih je kod suvenirnice (info pulta). 


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju