Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKako Gospić živi nakon pada Milinovića ?, Udba je još jaka !

14.09.2018 08:37:44
Mnogi se pitaju kako Gospić živi nakon pada gubernatora Darka Milinovića?,.Reklo bi se na prvu loptu slobodno, iako grča još ima. Proces oslobađanja Gospića od terora Milinovića i nekolicine interesnih jataka, izgleda kao izgraditi  veliki  hotel, a ne pasju kućicu. Iako se na svakom koraku osjeti sloboda, posebno se to može vidjeti u kafićima, gdje je gotovo da nema više doušnika, iako udbaši još rade svoj posao,  jer  ljudi  na  ulicama  još paze  sa  kim  će  stati  i  pričati. Proces oslobađanja Gospića počeo je još prošle godine, kada je politički pao Gospić, ali nije sjedište županije gdje su preusmjerene gradske  snage, pa praktično dok ljudi budu slobodno radili u županiji, kao danas u gradskoj upravi tada će se moći reći, Gospić je  imalo  slobodan grad.
 
MILINOVIĆ IMA IZA SEBE UDBU I DOUŠNIKE 

Proces oslobađanja Gospića je više nego kompleksno pitanje sa više aspekata, jer dobro raspoređene snage koje je Milinović okupio da bi bio Gubernator još su na svim važnijim punktovima.Drže  pozicije  i  kontrole. Grad koji je pun udbaša, polutana, komunista, partijaša, presvučeni u hrvatske domoljube koje je Milinović, posljednji predsjednik Titove omladine u Gospiću okupio kao svoju bazu, u novim odnosima snaga su se prikrili i mudro čekaju što će se dogoditi. Istina je da Milinović među tom vojskom još uvijek ima fanova, jer u toj vojsci još tinja da će se vratiti Milinovićevo vrijeme u kome su dobro živjeli, a za uzvrat gotovo dva desetljeća su vjerno podržavali sve lopovštine poslijeratnog profitera koji je znao kako treba raditi sa takvom vojskom interesnih podanika  koji  da  su  svijećom  tražili  ne  bi  boljeg  našli. Gospić je grad pun polutana i Srba i niti jednog nećete naći da će reći da mu je bilo teško 20 godina živjeti pod čizmom Milinovića, za razliku od Hrvata kojih ima na svakom ćošku za životnim traumama koje nose sa sobom zbog  Milinovića. Zato je Gospić danas više nego ikad podjeljen na lijevi i desni dio grada. U desnom je vojska ona više zemljoradnička, koja sve više prkosi i uzima uzde.......

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju