Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjKuca Velebita je mjesto gdje priroda stanuje

08.11.2018 08:55:23

Ukoliko ste jedna od onih osoba koje vikendom, ali i nekim drugim danima vole pobjeći od gradske gužve i uživati u prirodi imamo super preporuku za vas. Kuća Velebita nalazi se u Parku Prirode Velebit na svega dva sata vožnje od Rijeke, ali i Zagreba i proteže se na četiri etaže te obuhvaća nekoliko tematskih cjelina koje se međusobno isprepliću i prožimaju kako bi vam što bolje pokazali bogatstvo Velebita, njegovu raznolikost te kulturnu i prirodnu vrijednost.

“Htjeli smo na neki način privući turiste u Krasno i okolicu, dok vani vladaju loši zimski uvjeti htjeli smo posjetiteljima i zaljubljenicima u Velebit omogućiti da i sa malo niže nadmorske visine dožive i posjete Velebit, da im se omogući prezentacija njegovih prirodnih i kulturnih vrijednosti tokom cijele godine, te smo htjeli na ovaj način realizirati kvalitetnu promociju turističkih sadržaja u Parku i čitavoj Ličko-senjskoj županiji.” – naglasili su iz Kuće Velebita

U Kući Velebita upoznat ćete se s mnoštvo raznolikosti, od kukaca i ptica, velikih zvijeri, endemičnih biljnih vrsta prilagođenim za život u ekstremnim uvjetima pa sve do raznovrsnih kršnih oblika – ponikve, grede, kukovi, škrape. A ono najvrijednije su duboke jame u kojima obitava čitav jedan poseban svijet specifične faune koji još uvijek nije u potpunosti otkriven te nas fascinira i iznenađuje ponekom novootrkivenom životinjskom vrstom.

 

Od svih silnih sadržaja iz Kuće Velebita su nam otkrili kako posjetitelje najviše oduševljavaju 3D naočale. Na raspolaganju je četvero naočala od kojih jedne vode u medvjeđi brlog dok ostale pružaju mogućnost da vidite Park iz perspektive ptica. No osim naočala posjetitelje intrigiraju i drugi eksponati poput buromata, lifta koji je projekcija Lukine jame.

OD OTVARANJA U KOLOVOZU 2017. GODINE PA SVE DO DANAS KUĆU VELEBITA POSJETILO JE UKUPNO 12623 POSJETITELJA, A OD POČETKA 2018. GODINE 8889 POSJETITELJA.

Kao najveći izazov iz Kuće Velebita izdvojili su samu administraciju i ishodovanje svih potrebnih suglasnosti da bi se realizacija samog projekta i ostvarila, a sva ta papirologija bila je itekako potrebna da bi se sam projekt doveo do savršenstva. Nama je drago da se sve realiziralo i da imamo ovakvu predivnu kuću s mnogo zanimljivih sadržaja uz koje učimo u Hrvatskoj te im ovim putem želimo svu sreću u budućnosti jer ovo je projekt koji vrijedi.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju