Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjŽupan Milinović manipulira sa Razvojnim centrom županije

08.11.2018 21:14:11

Nakon lažnog hvalisanja župana Darka Milinovića kako je dobio jednoglasnu potporu Županijske skupštine oko  projekta  Razvojnog  centra  Ličko  senjske  županije  predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a Ličko-senjske županije Željka Biondića je regirao.


Projekt Razvojnoga centra Ličko-senjske županije usmjeren je na stvaranje središnjega mjesta za pružanje profesionalnih poslovnih usluga poduzetnicima i ulagačima na području Ličko-senjske županije te razvoj poduzetništva kroz usluge inkubatora, akceleratora i postrojenja za preradu voća i meda, s naglaskom na olakšavanje i stimuliranje poslovanja poduzetnika početnika i postojećih poduzetnika.

Financiranje je djelomično osigurano iz fonda EU-a za regionalni razvoj putem Poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a procijenjena ukupna vrijednost projekta utvrđena Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi 18.998.571,52 kn, a ukupno su priznati prihvatljivi troškovi u iznosu od 18.597.251,09 kn.

Prvotni postupak javne nabave poništen je jer je tijekom postupka otvaranja, pregleda i ocjene ponuda utvrđeno da su cijene dostavljenih ponuda veće od procijenjene vrijednosti nabave i prelaze planirana sredstva Županije za ovu nabavu, o čemu u navedenu članku nije bilo spomena. Uslijedio je novi postupak javne nabave s novom procijenjenom vrijednosti nabave koja je utvrđena na temelju novih tržišnih cijena građevinskih radova i revizijom troškovnika. Shodno navedenom, a radi stvaranja uvjeta za sklapanje ugovora po provedenom postupku javne nabave te u konačnici i realizacije projekta Razvojni centar Ličko-senjske potrebno je promijeniti procijenjenu vrijednost projekta na 22.600.000,00 i osigurati dodatna sredstva za njegovu provedbu.

OVLASTI ZA DONOŠENJE PRORAČUNA IMA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA  NE  ŽUPAN  MILINOVIĆ

Stoga je na današnjoj IX. sjednici Županijske skupštine donesena Odluka o izmjeni Odluke o izgradnji Razvojnog centra Ličko-senjske županije i II. Izmjena i dopuna Proračuna Ličko-senjske županije za 2018. godinu s projekcijom za 2019. i 2020. godinu.

Koalicija HDZ-HSS-HSP-AS-HSU jednoglasno je podržala ove Odluke imajući na umu važnost realizacije ovoga projekta na dobrobit cijele Ličko-senjske županije, stoga je potpuno netočno da je župan Ličko-senjske županije Darko Milinović dobio potporu za isto, kao što se implicira naslovom objavljenoga članka jer donošenje takve odluke nije u ovlasti župana, već je Županijska skupština ona koje je donijela odluku o izgradnji Razvojnoga centra, a koalicija HDZ-HSS-HSP-AS-HSU jednoglasno je isto podržala.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini

Željko Biondić, dip.ing.građ.v.r.”


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju