Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjTRAGOM PISANJA MEDIJA :Darko Milinović: Komunist, branitelj, bogataš, Račanov lobist

13.03.2019 22:17:05

U jesen prošle godine visokotiražni tjednik 7Dnevno napisao je zanimljivu priču o Milinoviću, pod naslovom

Darko Milinović: Komunist, branitelj, bogataš, Račanov lobist

Potpredsjednik Sabora, potpredsjednik vlade, ministar zdravstva, zamjenik predsjednice stranke, saborski zastupnik, lički župan sve su to dužnosti koje stoje iza HDZ-ova Darka Milinovića, čovjeka koji se očito sve teže snalazi u komunikaciji s predsjednikom svoje stranke Andrejom Plenkovićem, koji se silno trudi destabilizirati ga preko Marijana Kustića, saborskog zastupnika i direktora u Hrvatskom nogometnom savezu. No, činjenično je stanje da se Dado, kako u Lici zovu Milinovića, neće dati pokolebati, jer uostalom radi se o gospodaru toga kraja, što potvrđuju i glasovi koje ondje osvaja.

Uz to, oni koji ga dobro znaju Milinovića opisuju kao tvrdoglavog i inatljivog moćnika, koji promišlja svaki svoj potez jednako kao što je promislio postrojavanje ispred središnjice stranke u društvu dvjestotinjak pristaša, što je dodatno unijelo netrpeljivost u odnos između njega i Plenkovića. Milinović je u svojem kraju uistinu ključna figura, a bez njega se tvrde glasine iz toga kraja nije moglo ništa niti postati gradonačelnikom, niti asfaltirati ceste.

Vrhunac karijere doživio je u Sanaderovoj eri, kada je s vrha u Zagrebu dominirao nad svojim krajem, u kojem po svemu sudeći gubi kontrolu. Milinović je inače rođen baš u Gospiću, a na zagrebačkom Medincinskom fakultetu diplomirao je, a potom specijalizirao ginekologiju te se oženio suprugom Blaženkom s kojom ima troje djece.

Kao župan Milinović mjesečno uprihodi oko 18 tisuća kuna, a zaradi i oko 3000 kuna radeći nesamostalno u gospićkoj bolnici. Supruga mu je zaposlenica Hrvatskih šuma, što u kućni budžet donosi dodatnih 5800 kuna, prema njihovoj imovinskoj kartici Milinovići se bave iznajmljivanjem apartmana, a ukupni prihodi od toga i drugih imovinskih prava na godišnjoj razini iznose oko 100 tisuća kuna.

Ima Dado četverosobni stan u centru Gospića kojega je od grada pribavio za 50 tisuća kuna. Preko puta gospićke bolnice posjeduje vilu, a prije gradnje kao ministar zdravstva obznanio je javnosti da gradi kuću od 190 kvadrata s dnevnim boravkom u prizemlju, i četiri sobe na katu. Vila koja je sagrađena prostire se na 2171 kvadrata te seže na četiri etaže pa se procijenjuje da vrijedi oko pet milijuna kuna, uz to posjeduje apartman te zemljište na Viru, Audija i motocikl, ali i pola milijuna kuna štednje.

Ono što je o Milinoviću u javnosti manje poznato jest činjenica da je političku karijeru otpočeo u Savezu komunista, a dio javnosti još se sjeća pisma u kojem brani politiku druga Ivica Račana od komunista iz Donjeg Lapca. Kasnije je tvrdio kako je to pismo bilo izraz neslaganja s Miloševićevom politikom. Kao dragovoljac priključio se obrani svojeg Gospića, a zatim postao šef ličkih ratnih veterana. Ravnateljem gospićke bolnice postaje 98-e godine, da bi dvije godine kasnije sjedio u Predsjedništvu HDZ-a.

U saborske klupe sjeda 2003. godine, a ministar postaje u drugom mandatu Sanaderove vlade. JadrankaKosor imenuje ga svojim zamjenikom, a on se nakon poraza HDZ-a na parlamentarnim izborima ističe kao jedan od kandidata za predsjednika stranke, zbog čega posve logično ulazi u konflikt s Tomislavom Karamarkom, u čijem je mandatu marginaliziran.

Nije mu do kraja očito sjeo niti sami Plenković, a u aferi Fimi Media optuživalo ga se da je uzimao novac iz stranačkog crnog fonda, dok je on tvrdio da je taj novac uzimao za obnovu crkve u Bilaju. U konflikt s aktualnim stranačkim rukovodstvom po prvi put dolazi u siječnju ove godine zbog kadroviranja po Plitvičkim jezerima, a trzavice su očito tek privremeno gurnute pod tepih.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju