Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjSvjetska slastičarska elita na Plitvicama

22.03.2019 12:15:20


U sklopu Gastro akademije Nacionalnog parka Plitvička jezera održana je dvodnevna radionica u pripremi slastica. Radionicu je predvodio Martin Gregori, višestruki svjetski prvak u pripremi i prezentaciji slastica.


Na putu iz New Yorka u Jakartu u Indoneziji, Gregori svratio je do NP Plitvička jezera kako bi održao ovu radionicu.


- Plitvički objekti pripremaju se za renoviranje i podizanje kategorije, a rekategorizaciju moramo pratiti i u svim ostalim segmentima. S tim u vezi, prošle godine smo uspostavili Gastroakademiju Plitvička jezera kako bi educirali kadrove u pripremi vrhunskih delicija i posluživali na adekvatan način - istaknuto je ravnatelj nacionalnog parka Tomislav Kovačević.


Posebna pozornost pridana je izradi suvremenih slastica od lokalnih namirnica s oznakom Lika Quality. Tako su vrhunski majstori od lokalnih sireva, rakija i drugih komponenti napravili vrhunske torte, koje su se kasnije degustirale i dobile velike pohvale. I ovo je jedan od načina kako kroz Lika Quality sustav možemo pomoći lokalnim proizvođačima.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju