Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGradonačelniku Novalje se žuri, jer se boji novi izbora : isti dan formirati skupštinu i prihvatiti Milinovićev proračun

27.03.2019 19:21:50
Gradonačelnik Novalje Ante Dabo želi pošto poto da Skupština ličko senjske županije prihvati proračun župana Darka Milinovića čemu se drugi politički akteri protive,  a  iza  Dabe  se  krije  bojazan  od  novih  izbora  na  koje  po  političkoj  klimi  ne  bi  niti  izašao  jer  nema  sa  kime.  

"Nama je jedini politički cilj što prije donijeti proračun, znači što prije utemeljiti Županijsku skupštinu jer svima mora biti jasno da su rokovi za neke projekte pri kraju, ako se do polovice travnja ne usvoji proračun propast će veliki novci, a za to će netko snositi odgovornost. Ja sam spreman, ponavljam, podržati svaki konstruktivni dogovor, mi ne tražimo nikakve funkcije i kombinatoriku“, rekao je Dabo.

Kako sada stoje stvari, smatra, bit će potrebno isti dan, odmah nakon konstituirajuće sjednice održati i sjednicu s dnevnim redom za usvajanje proračuna, da bi se izbjegle skupe posljedice.

"Nekim projektima rokovi istječu krajem travnja, ima projekata u kojima su partneri tri županije, pa štetimo i njima, ima projekata za izgradnju poduzetničkog centra... ako se to ne dogodi šteti se razvoju, tu su i projekti za energetsku obnovu fasada nekih zgrada, opremanje ambulanti primarne zdravstvene zaštite i slično. Zato se ne smije odugovlačiti", uvjerava Dabo.

Upozorava kako je već i s rušenjem županijskog proračuna i izborima napravljena šteta od milijun i pol kuna, a s još jednim rušenjem proračuna šteta bi bila i nemjerljivo veća.

Dabo: Bude li HDZ opet rušio proračun pokazat će veliku političku nezrelost

Osim novčane štete, Dabo tvrdi da je nastala i ona politička, jer se "vidi da ovo nije trebalo nikome, jer će opet morati sjesti zajedno HDZ kao izborni pobjednik i Darko Milinović kao župan i predlagatelj proračuna, a bude li HDZ opet rušio proračun pokazat će veliku političku nezrelost“.

Komentirao je i učinke Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi tzv. 'lex šerif' koji je, smatra, pokazao kako je dobro da s padom proračuna ne pada odmah i neposredno izabrana izvršna vlast, nego župani, gradonačelnici i načelnici ostaju pa se "više ne događa političko trgovanje u predstavničkim tijelima".

"Treba još jedno neusvajanje i još jedni izbori da bi se nekoga rušilo i to je u redu, jer se tako smanjuju manipulacije i trgovanja“, zaključio je Dabo koji po svojim izjavama boji se novih izbora, je na njih vjerovatno ne bi niti izašao jer nema sa kime.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju