Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjRat za "Jugoslaviju" u Korenici !

18.06.2019 22:37:22

Roditelji koji su se potužili portalu Likaplus na ponašanje profesorice Lidije Kovač,supruge načelnika Općine Plitvička Jezera, zbog onoga što se događalo na višednevnom izletu osmaša, učenika OŠ Dr. Franje Tuđmana, ljuti su i razočarani.

Oni, naime, svjedoče kako je u autobusu prof TZK-a u OŠ Dr. Franje Tuđmana i OŠ Plitvička Jezera puštala učenicima preko razglasa u autobusu pjesmu “Od Vardara pa do Triglava” poznatu i kao pjesma “Jugoslavijo”. Ova pjesma bila je popularna 80-ih godina i smatrana je neformalnom himnom Jugoslavije.

“Ne sjećam se što sam puštala”

Na pitanje ovog portala što se uistinu događalo u autobusu tijekom izleta, prof. Lidija Kovač odgovorila je ovako:

“Na svakom izletu u busu se sluša što kome padne na pamet, a 90% toga nisam čula – od Thompsona do cajki, koje se pjevaju svaki vikend u Korenici. Što sam ja puštala, ne sjećam se, gotovo uvijek ono što traže djeca. Dotična pjesma se pojavila kad su ukucane 80-e i nije ni odsvirala do kraja. Nisam ljubitelj Jugoslavije jer mi je ubila oca, ali mi ne pada na pamet da vodim računa o tome što tko sluša. Neka ministarstvo da CD svakom voditelju ekskurzije pa neka se sluša ‘Zeko i potočić’ cijelim putem.”

Na pitanje je li istina da je upravo ona na mikrofonu najavila pjesmu “Od Vardara pa do Triglava” i puštala je na razglas-mikrofon preko vlastitog mobitela, rekla je:

“Rekla sam što sam imala. Srpska djeca pjevaju Thompsona, hrvatska cajke. Tko hoće, neka se bori protiv toga, ja nemam namjeru.”

Vozač: Pustila je tu pjesmu preko svog mobitela

No, da u svojim odgovorima nije bila sasvim iskrena, posvjedočio je vozač autobusa V. M., kojega je sve ovo posebno uzrujalo jer je bio hrvatski branitelj:

“Prvo su unijeli u autobus neki razglas-kutiju, koja je tako treštala puštajući neprimjerene pjesme, da sam se bojao da će puknuti stakla na autobusima. Kada im je ‘crkla’ ta razglasna kutija, tada je profesorica Lidija Kovač puštala preko mikrofona i razglasa autobusa pjesme koje je birala sa svojeg mobitela. Tako je preko razglasa pustila i, kako je ona rekla, ‘himnu Jugoslavije’ i rekla da tu pjesmu posvećuje vozaču i profesorici Radmili Stojanović. Ja sam je samo onako pogledao i mislim da joj je bilo jasno što mislim o njezinu ponašanju. Da netko učenicima pušta pjesmu ‘Jugoslavijo’, i to nakon 28 godina od krvavog rata i raspada Jugoslavije, nisam doživio nikada, a pogotovo od nekoga tko bi trebao učiti djecu i odgajati”, rekao je vidno razočarani vozač autobusa V. M, piše Dnevno nakon čijeg se članka u Korenici poveo mali "rat" na društvenim mrežama. Inače, pjesma "Jugoslavijo" vječno živi među jugo nostalgičarima kokvih je Lika puna.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari
  • 19.06.2019. 17:45
    Od Vardara pa do Triglava od Đerdapa pa do Jadrana Kao niska sjajnog Đerdana Svijetlim suncem obasjana ponosito sred Balkana Jugoslavijo, Jugoslavijo... Širom sveta put me vodio, za sudbom sam svojom hodio, u srcu sam tebe nosio. Uvek si mi draga bila domovino moja mila. Jugoslavijo, Jugoslavijo.... Volim tvoje reke i gore, tvoje šume, polja i more, volim tvoje Ijude ponosne, i ratara i pastira uz frulicu kad zasvira, Jugoslavijo, Jugoslavijo... Krv se mnoga za te prolila, borba te je naša rodila, radnička te ruka stvorila. Živi sretna u slobodi, ljubav naša nek te vodi, Jugoslavijo, Jugoslavijo...
  • Pogledaj sve komentare...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Kolakušić je 5

11.12.2019 20:52:31

Gospodarstvo

Prosinac u Gospiću pun domaće ličke hrane

12.12.2019 09:37:02

Politika

Kolakušić je 5

11.12.2019 20:52:31