Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjBravo za brend Lika Quality

06.07.2019 10:04:13

U destinaciji Lika se nalaze tri nacionalna parka, park prirode, pećinski park i brojna druga prirodna bogatstva, a jedinstveni klima i okoliš omogućuju rast i uzgoj visokokvalitetnih namirnica. Iz tih razloga Klaster Lika Destination, vođen motom „smart sustainable destination“ brendira destinaciju Lika kao gastro-destinaciju i destinaciju zaštićenih prirodnih područja.

Zajedničkim aktivnostima ustanova koje upravljaju zaštićenim prirodnim područjima destinacija se brendira kao destinacija zaštićenih prirodnih područja, a putem brenda Lika Quality kao gastro-destinacija.

Novih 80 proizvoda u Lika Quality sustavu

Klaster Lika Destination je do sada raspisao tri javna poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka „Lika Quality“ – za proizvode. U 2018. godine se tadašnjoj skupini od 15 proizvođača pridružilo njih 22, a sustav Lika Quality je ukupno brojao 98 proizvoda.

No danas su se brendu Lika Quality priključili novi proizvodi, njih 80, te je tako sada obuhvaćeno preko 170 proizvoda od 62 proizvođača s područja destinacije Lika koji su registrirani sukladno svim zakonskim i zdravstvenim propisima RH.

Lika je oduvijek poznata kao poljoprivredna regija, međutim u širim razmjerima lička hrana još uvijek nije dovoljno valorizirana. Na ovaj način, umrežavanjem proizvođača i njihovim umrežavanjem s ugostiteljskim objektima i suvenirnicama, potiče se lokalna proizvodnja, a Lika se brendira kao gastro-destinacija i to proizvodima ličke kvalitete, odnosno „Lika Quality”.

Također, od danas Lika Quality sustav broji i dvije kategorije proizvoda više pa su tako dosadašnjim kategorijama (med, meso i mesne prerađevine, mlijeko i mliječni proizvodi, pekarski proizvodi, pića i napitci, povrće, samoniklo bilje, voće, voćne prerađevine i suveniri) dodane još 2 nove kategorije (kozmetika i žitarice). “Dokaz je to kako je Lika Quality sustav prepoznatljiv brend, da su proizvodi koji nose ovu oznaku sve traženiji te da su i lokalni proizvođači prepoznali priliku za plasmanom proizvoda pod zajedničkim brendom ličke kvalitete” zaključuju iz klastera Lika Destination.

Lika Quality proizvodi trenutno se mogu kupiti na zajedničkom prodajnom mjestu Lika Quality proizvoda u Nacionalnom parku Plitvička jezera, a uskoro će biti dostupni i u suvenirnicama ostalih zaštićenih područja unutar destinacije Lika.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com