Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjU Lici "padaju " zlatni veprovi !

18.01.2020 08:58:05

Lovačka sreća osmjehnula se ovih dana mladom 19-godišnjem lovcu i pasioniranom ljubitelju pasa Roku Gospiću iz mjesta Prkos u zaleđu Zadra. On je u ranim jutarnjim satima u Velebitskom lovištu „Ljubovo” odstrijelio vepra kapitalca. Riječ je o trofejnoj divljoj svinji teškoj 150 kilograma, staroj između 8 i 10 godina, koja je sa svojih 123,7 CIC-točaka, i dužini kljova od 25,5 centimetara, prema procjeni iskusnih ocjenjivača trofeja, uvrštena na rang-listu zlatnih trofeja.

Nakon što je naciljao, odličnim i preciznim hicem iz puške Remington 700 Tactical kalibar 308 sa udaljenosti od 120 metara, Roko je u maniru pravog velemajstora vepra „položio na dlaku”.

- Ne mogu vam opisati kako sam bio sretan i radostan. Moj kapitalac je uz naklonost sv. Huberta, pao kao pokošen nakon prvog ispaljenog hica, priča ushićeno mladi lovac te dodaje.

- Nakon što sam u mjesecu kolovozu 2018. u Zadru položio lovački ispit, do ovog podviga odstrijelio sam nekoliko primjeraka divljih svinja. Ako Bog da zdravlja i mira, vjerujem da će u budućnosti biti još sličnih, ako ne i trofejnijih kapitalaca - kazao nam je mladi i perspektivni lovac Roko, čije će zlatne kljove krasiti ubuduće zidove njegovog doma.

Inače, navedeni odstrel vepra kapitalca je tim i vredniji kad se zna da se dogodio u pravim zimskim uvjetima uz hladnu velebitsku buru i susnježicu. Roko se je oko 7 sati uputio u piršanje i obilazak terena.U svom hodu uočio je tragove divljih svinja i srneće divljači. Popevši se na proplanak, opazio je „svog” vepra kako prelazi iz jednog u drugi dio šume. Uslijedio je precizan hitac. Rokovu ekipu tom su prilikom još činili dvojica mu stričeva Boris i Marko te njihov prijatelj lovac Mate Zorica .

Kažimo na kraju kako je mladi lovac Roko izdanak čuvene lovačko-kinološke obitelji Gospić iz mjesta Prkos. Otac Elvis uz to što je lovac, kinolog i strijelac, priznati je međunarodni kinološki sudac. Stariji brat Mate je također lovac. Trojica stričeva Boris , Marko i Ante su lovci, dok je djed Nediljko također zaljubljenik u lov i kinologiju. Pored svega navedenoga, a što je za svaku pohvalu, složna obitelj Gospić već dvadesetak godina ima nadaleko čuvenu obiteljsku uzgajivačnicu lovačkih pasa, koja djeluje pod nazivom „Od Ravnih Kotara”.www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju