Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGospić prošao financijsku reviziju

23.01.2020 19:26:46

Na redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša izvijestila je vijećnike o Financijskoj reviziji za 2018. godinu koji je provela Državna revizija te dala bezuvjetno mišljenje Gradu Gospiću te kako su financijska izvješća te poslovanje izvedeni u skladu sa zakonom. Također, naveli su i dvije preporuke za popravak od kojih se prva odnosi na računovodstvene unose stanova koji su gradu preneseni 90-ih godina , a prije su pripadali Fondu za stambene djelatnosti. Druga preporuka odnosi se na donacije udrugama za koje stoji da se ne isplaćuju iz proračunske zalihe. Grad Gospić prihvatio je nacrt i sve preporuke, zaključila je Prša.

Nadalje, jedna od točaka dnevnog reda bila je i Izmjena i dopuna proračuna Grada Gospića za 2020. godinu, a donijeta je zbog usklađenja s proračunom Vlade RH koja je povećala decentralizirana sredstva za vatrogastvo i osnovne škole čime je proračun Grada Gospića povećan za ukupno 209.944 kuna.

Valja napomenuti da je otpisan dug u iznosu od oko 1,3 milijuna kuna zbog nenaplativnih potraživanja, a svoje prvo izlaganje pred vijećnicima imao je prije 2 mjeseca izabrani novi direktor Usluge d.o.o Dario Radošević koji najavljuje povećanje računa vode.

Naime, nakon što je uvidio financijsko stanje tvrtke koju je preuzeo, dao je na znanje vijećnicima da je Usluga d.o.o 2016. godina na računu imala 1,6 milijuna kuna, a sada je taj iznos 200 tisuća kuna. Od oko 7000 priključaka, oko 3000 potrošača nisu redovni platiše, a na naplatu stižu novi troškovi, aglomeracija, pročistači i mnoge nove zakonske uredbe koje s ovom financijskom situacijom neće podnijeti. Ipak, Radošević uvjerava da situacija nije loša.

– Dajemo prijedlog o povećanju varijabilnog dijela koji sada iznosi 4,06 kuna na 5,96 kuna. Ne diramo pročišćavanje, odvodnju i vodu što bi račune prosječne obitelji povećalo za oko 20 do 30 posto, zaključuje Radošević nakon jednosatnog izlaganja, javlja Radio Gospić.www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Gospodarstvo

Mladi Kolačevići ponos Like

29.08.2020 20:24:09

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57