Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjOsigurala 68 milijuna kuna za projekt Cerovačke spilje, a sada nepodobna?!

06.03.2020 17:37:10
     Dosadašnja ravnateljica PP Velebit Ivana Maras, a mnogi će reći sigurno do sada najuspješnija ravnateljica parka, bar po rezultatima rada, za razliku od nekih do sada koji su prepoznati po slikama na portalima sa istrošenim političarima osumnjičenima za korupciju i bogatim druženjima po restoranima na račun poreznih obveznika, postala je nepodobna unatoč odličnim rezultatima rada.
Naime dogodilo se da za vrijeme mandata Ivane Maras PP Velebit uspije pripremiti i osigurati financijska sredstva iz fondova EU u iznosu od približno 68 milijuna kuna, što je pravi mini poduhvat za naš turistički i gospodarski značaj u regiji. Malo bolji poznavatelji situacije u PP Velebit govore kako je cijeli projekt za vrijeme nove HDZ vlasti trebao biti financijski prepolovljen, što Ivanu Maras nije obeshrabrilo već je nastavila sa provedbom natječaja i procedure. Što se tiče programa zaštite i očuvanja PP Velebit za 2018. godinu u mandatu Ivane Maras postotak izvršenja godišnjeg programa bio je treći u Hrvatskoj uzevši u obzir sve parkove prirode i nacionalne parkove u državi. Osim toga u njezinom mandatu ustanova je financijski konsolidirana i ostavljena u suficitu, što nije bi slučaj do sada jer se trošilo na sve i svašta!. Nova ravnateljica PP Velebit je Ana Brkljačić, a poznata je po odličnim odnosima od prije sa načelnikom Karlobaga Ivicom Tomljenovićem Mimom .Obzirom da je PP Velebit prije otprilike mjesec dana prodao do sada korištena službena vozila, a kupci se dovode u vezu sa Općinom Karlobag i Ivicom Tomljenovićem možda je vrijeme da se institucije počnu baviti sa PP Velebit?!. Navodno je ovih dana ravnateljica Ana Brljkačić poništila novi natječaj za stručnog voditelja ustanove na koji se javila Ivana Maras, što se nije radilo u toj ustanovi na takav način bez suvislog obrazloženja niti dok je vedrio i oblačio Darko Milinović. Kome bivša ravnateljica Ivana Maras kao takva ne odgovara i zašto vrijeme će pokazati, ali jedno je sigurno rezultati ne lažu, a što će na to sve reći premijer Andrej Plenković, koji se voli pohvaliti sa novim vjerodostojnim HDZ tek se treba vidjeti.
www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju