Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjJavio se medijski namazanko, Kralj medijski spletki, svrstao se u redakciju nepodobnih medija

24.03.2020 21:58:13

Priopćenje zamjenice gradonačelnika Gospića Kristine Prše pogodilo je medijskog kralja spletki u Gospiću i medijskog namazanka Marina Smolčića Smokija koji se svrstao u redakciju nepodobnih gospićkih novinara - medija iako ako je netko 20 godina u Gospiću podoban kao medijski radnik onda je to Smolčić koji je svome podobnom tokarenju točnije odrađivanju najprljavijih medijskih poslova od Radio Gospića, preko Novog Lista do Oglasnih ploča stekao titulu Kralja medijski spletki.

Evo što je u svome stilu tokario medijski namazanko.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša je u svojem dopisu željela dokazati kako Grad Gospić funkcionira savršeno, ali ima nas zločestih medija koji ne misle tako. Gospođa Prša je na ovaj način (namjerno ili ne) sakrila iglu plastom sijena pa nas je u svojem tekstu bezuspješno zavaravala i s prohujalom manifestacijom „Srpanj u Gospiću“. Recimo da smo se mi ovako glupi i naivni „upecali na udicu“. Mi, nepodobni mediji, objavili smo na desetke tekstova i stotine fotografija upravo s te manifestacije, a pri tome smo kritizirali tek poneki promašaj. Za to vrijeme podobni su novinari sve to pratili s nekoliko rečenica i s fotografijama u rangu osnovne škole, piše medijski namazanko koji glumi žrtvu da je nepodoban.

Do kada će jedino Grad Gospić u RH medije dijeliti na podobne i one druge?

Zamjenicu gradonačelnika Kristinu Pršu smatramo jednom od rijetkih iz Gradske uprave koja je u javnim nastupima uvijek imala takta, nikada se nije verbalno sukobljavala s građanima niti novinarima. Stoga je molimo da nas kao pozitivna osoba nadalje nehotice ne „vuče za novinarske jezike“, već se konačno upita zašto je Grad Gospić uvjerljivo jedina jedinica lokalne samouprave u RH koja se u odnosima prema medijima ponaša autokratski, kao da je riječ o privatnoj svojini, a ne nečemu što pripada svim građanima.

Njezina izjava o potrebi pisanja pozitivnih stvari kao npr. privremenog ukidanja naplate parkinga, mi svakako pozdravljamo, ali je zaboravila naše brojne tekstove u kojima smo dobronamjerno isticali promašaje Gradske uprave. U taj rang svrstavamo i pomalo zakašnjelu vijest o mjerama kojima Grad Gospić nastoji pomoći poduzetnicima u ovim kriznim vremenima. O tome smo već pisali, ali prije dva dana. Ako su svi ti tekstovi bili zli, zbog čega je Grad Gospić mnoge navedne propuste urgentno ispravljao? Osim prireza čije se isticanje tretira kao nekada apokrifi spisi. Takvi su tekstovi odmah postajali dio urote i dokazi kako mi negativno mislimo. Pa čak i onda kada smo ukazivali na detalje o kojima građani glasno razmišljaju, ali ih nemaju kome reći.

Umjesto zaključka…

Zato bismo u ozračju demokracije zamolili dogradonačelnicu da predloži svojim kolegama i kolegicama iz Gradske uprave (pa makar čak i uhljebima, gdje nju nikada nismo svrstavali) da prekinu sramnu praksu privilegiranih, podobnih i nepodobnih medija koju je netko, očito, preuzeo iz dalekih i na sreću zaboravljenih komunjarskih vremena.

„Spasonosnu vijest“ o privremenom ukidanju naplate parkinga u Gospiću ipak smatramo „bacanjem prašine u oči“. Svakako bismo tu vijest objavili da nas je netko o tome obavijestio. Koga se to boji gradska vlast u Gospiću? Vjerojatno susreta s novinarima koji bi postavili poneko nezgodno pitanje. Sa ili bez anti-korona maski na licima. Nevažno!, zaključio je u svome stilu Marin Smolčić Smoki koji se opet izbjegao potpisati, što je njegova stara fora novinarskog profesionalca koji nastavlja odrađivati prljave medijske poslove, a zna se i za koga.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju