Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjU Gospiću počinje gradnja Samostana karmelićanki

08.04.2020 19:42:38

    Iako su vremena teška, s vjerom u Božju providnost, gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić potpisao je, u srijedu, 8. travnja 2020. godine u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću dva važna građevinska projekta u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Kad smo na područje biskupije odlučili dovesti zajednicu klauzurnih časnih sestara karmelićanki i sagraditi im samostan, tražeći povoljno gradilište, javila se prije dvije godine obitelj Vukić iz Gospića i u tu svrhu darovala svoje zemljište od 8.157 m2 vrlo prikladno za taj projekt. Sestre karmelićanke žive po vrlo zahtjevnom redovničkom Pravilu. Iz samostana ne izlaze. Cijeli njihov život posvećen je Bogu molitvom i žrtvom za Crkvu i narod, napose za one među kojim žive. Vjerujemo da će prisutnost ove zajednice sestara karmelićanki biti poseban Božji dar za narod naše biskupije.

Učinjen je projekt za samostan, a na kraju prošle godine dobivene su sve potrebne dozvole, pa smo poslali ponude za gradnju različitim građevinskim tvrtkama. Projekt je izradila projektantski ured „MI Projektiramo Vama“ iz Zagreba.

Povjerenstvo Biskupije za gradnju samostana kao najpovoljnije građevinsko poduzeće izabralo je AB GRADNJU D.O.O. ZA GRAĐENJE I INŽENJERING KARLOVAC. U Biskupskom ordinarijatu u Gospiću potpisan je danas Ugovor o gradnji s ovim poduzećem, odnosno, s direktoricom Marijom Janžetić na iznos od 14.548.683,25 kuna s PDV-om. Radovi će početi 11. svibnja o.g., a završiti će 1. prosinca 2021.

Drugi građevinski projekt vrlo potreban ovoj biskupiji je Dom za smještaj starijih svećenika. U tu svrhu kupljena je stara zgrada vezana uz okućnicu Biskupskog doma u Gospiću kojoj treba temeljna rekonstrukcija. Rekonstrukciju ove zgrade u Dom za stare i nemoćne svećenike, Budačka 10, Gospić, izvodit će GRAĐEVINSKI OBRT ŠPELIĆ, SLUNJ. S vlasnikom Nikolom Špelićem danas je također potpisan ugovor na iznos: 5.220.568,00 kn s PDV-om. Radovi će početi 14. travnja o.g., a završiti 14. srpnja 2021.

Biskupija sama nema dovoljno sredstava za realizaciju ovih projekata, stoga će svaki dar i pomoć uvijek dobro doći, ističu  u  gospićko  senjskoj  biskupiji. www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com