Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPLETE SE MREŽA Tko je lokalni Urednik portala kome je Rimac zaposlila sina ?

29.06.2020 22:55:50

Bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac i troje njezinih suosumnjičenika iz afere Vjetroelektrane i dalje ostaju u istražnom zatvoru, odlučio je u ponedjeljak sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Svim osumnjičenima istražni zatvor je produljen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odbijen je prijedlog Uskoka da ih se zadrži "iza rešetaka" i zbog opasnosti od ponavljanja nedjela.

Uz Josipu Rimac u Remetincu će tako ostati i HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro i šibenski poduzetnik Ante Sladić.

Odvjetnica Josipe Rimac, Lidija Horvat, u izjavi Hini izrazila je nezadovoljstvo što Uskok nije obrani dao na uvid iskaze ispitanih svjedoka, kojih je navodno 22.

Nezadovoljna je i što je Uskok o proširenju istrage protiv Josipe Rimac medije izvijestio svega nekoliko sati prije današnjeg ročišta na zagrebačkom Županijskom sudu. "Ako to nije kršenje temeljnih prava obrane ne znam što jest", kazala je Horvat.

Rimac i još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika Uskok od ranije sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

VEZANE VIJESTI

Uz Josipu Rimac, Natašu Turbić, Ružicu Njavro i Sladića isprva je bio pritvoren i kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija, koji je u naknadno pušten da se brani sa slobode.

U međuvremenu Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev za određivanje pritvora drugoosumnjičenom u aferi Vjetrelektrane, vlasniku tvrtke Lager Milenku Bašiću, koji je u prošlog tjedna, po nalogu Hrvatske, uhićen zajedno s izvršnim direktorom te tvrtke Draganom Stipićem.

Pored spomenutih sedmero, Uskok u aferi Vjetroelektrane sumnjiči predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, šefa splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivana Melvana i direktora Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislava Jurekovića.

Uz njih, prijavljeni su zagrebački poduzetnik Josip Ravlić, kninski poduzetnik Nikola Lapčić i smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac.

U proširenju istrage Uskok Rimac, među ostalim, tereti da je utjecala na članicu Državne ispitne komisije kako bi njena suosumnjičenica prošla državni ispit te sestru zaposlila u šibenskoj Elektri, a u sjeni priče oko Rimac lokalnu javnost zanima tko je Glavni Urednik lokalnog portala kome je Rimac zaposlila sina u Zavodu za zapošljavanje u Otočcu koji se spremao pisati o nezakonitim zapošljavanjima u HEP-u, no kada je Rimac zaposlila sina Urednik nije pisao.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju