Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjNovalja se boji mladih partijanera

10.07.2020 11:53:44

STOŽER civilne zaštite Grada Novalje održao je sjednicu putem videokonferencije, nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

Prema zadnjim podacima sustava eVisitor, na području Grada Novalje borave 8872 turista u komercijalnom smještaju, ne računajući vikendaše, što iznosi 62 posto gostiju u odnosu na isti dan prošle godine.

Među njima je značajan broj mladih partijanera koji dolaze na Zrće, iako je većina partyja i festivala otkazana.

Kako je istaknuo predsjednik Stožera i gradonačelnik Novalje Ante Dabo „ti mladi ljudi nisu niti približno u stanju pridržavati se protuepidemijskih mjera“.

"U slučaju bilo kojeg pozitivnog zaraženog partijanera s virusom covid-19 nemoguće će biti utvrditi kontakte koji su ključni za suzbijanje potencijalnog žarišta virusa. S obzirom na ove iznesene činjenice predlažemo nacionalnom Stožeru da donese Odluku o zabrani održavanja svih festivala (većih ili manjih), partyja i koncerata na plaži Zrće i Katarelac koji je u sastavu Općine Kolan. Stožer civilne zaštite Grada Novalje zajedno sa inspektorima Civilne zaštite Gospić i policijom pratit će provedbu protuepidemijskih mjera na području Grada cijelu turističku sezonu. Pažnja će se usmjeriti prema ugostiteljskim objektima, trgovinama i uslužnim djelatnostima te pogotovo na korištenje usluge javnog gradskog prijevoza. Nakon upozorenja i kontrola koje su već ovih dana u tijeku, Stožer je spreman dislocirati javni gradski prijevoz s lokacije rotora Stari mlin na lokaciju Autobusni kolodvor, a u krajnosti i ukinuti javni gradski prijevoz za sezonu 2020.", ističe gradonačelnik Ante Dabo u priopćenju lokalnog stožera.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com