Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjSPOR : Načelnik Perušića prijetio najpoznatijoj romskoj snahi zbog graška od 7 000 EUR-a

12.08.2020 12:09:27

Načelnik općine Perušić Ivica Turić (61), poznatiji  kao  Car  Perušića  koga  je  u  nedjelju poslijepodne privela  policija  iz  Gospića  zbog navodnih prijetnji smrću Nataši Amić,  snahi  najpoznatijeg  ličkog  Roma  Baje  Amića . Turić  je  nakon  ispitivanja  na  Općinskom  državnom  odvjetništvu  u  Gospiću  zaradio  kaznenu  prijavu  najpoznatijoj  romskoj  snahi  ne smije približiti na 100 metara ,  kao  i  njegova  kći  Ana  koja  je  svjedok  u  kaznenom  postupku. 

Nakon  prve  etape  dugovječni  načelnik  Perušića  odlučio  je  dokazati istinu jer se  kako  je  rekao  za  Jutarnji  list   cijeli život bori za pravdu.

Sve je počelo zapravo još u subotu kad je dobio dojavu od susjeda da 100-tinjak Amićevih koza hoda po zemljištu njegove kćeri i uništava grašak.

- Tad sam ondje zatekao  Nadina sina. Pitam ga što radi, na to mi veli da čuva zemljište. I koze. I evo, stiže odmah Nada. Ponijela je lopatu sa sobom. Zamolio sam je da ode s kozama s moje zemlje. I tu smo se razišli, da bi me u nedjelju oko 11.30 opet zvao susjed i rekao da su koze gore. I opet one po grašku hodaju. Rekao sam kćeri, koja inače ima OPG i to joj je zarada, da ode gore i da sve snimi. Potom sam stigao i ja, a evo opet, stiže i Nada. Objasnio sam joj da smo u to zemljište uložili 7000 eura i rekao joj da makne životinje. Nikakvih prijetnji nije bilo s moje strane, a njezina djeca su od mene bila pola kilometra udaljena. I samo da napomenem, ona mene nije prestajala vrijeđati pa sam sjeo u auto i otišao - ispričao je kratko za Jutarnji list Ivica Turić, koji nije ni slutio da će ubrzo po njega doći policija zbog optužbi da je pucao prema Amićevoj djeci i prijetio smrću.

VEZANE VIJESTI
Ivica Turić


S obzirom na to da je prijavljen samo za prijetnje smrću, ali ne i da je posegnuo za oružjem i doveo u opasnost živote djece, pitamo Turića ima li uopće oružje i je li pucao.

- Niti sam pucao, niti imam oružje. Da je tome tako, svjedoči i policijski pretres temeljem sudskog naloga. Oružje nije nađeno, ali niti čahure na mjestu navodne pucnjave. Od te gospođe znam da mogu svašta očekivati i sve što napravi, ništa me više ne može iznenaditi, ali sve što je ustvrdila u kaznenoj prijavi, pa i da sam je vrijeđao i psovao na nacionalnoj osnovi, nije istina niti jedan posto. Institucije će odraditi svoj posao i uvjeren sam da ću dokazati svoju nevinost. Iza mene je višegodišnji ratni put u kojem sam ostao bez tri prsta. Za Perušić sam učinio puno i svjestan sam da je moja općinska fotelja dužna svašta trpjet', ali ne baš i svakakve gadosti - zaključio je načelnik općine Perušić, svjestan da je pred njim duga sudska bitka.

Podsjetimo, Nada Amić nam je ispričala da se u nedjelju dok je kuhala ručak prestravila čuvši pucnje na livadi na kojoj su se toga trenutka nalazili njezin 12-godišnji sin i 10-godišnji unuk s kozama. Djecu je poslala na tuđe zemljište da skupe koze koje su tamo pobjegle iz tora. No iznenada je naišao crni džip i skrenuo na livadu te pred djecom počeo pucati i prijetiti im.

- Djeca su počela skičati. Istrčala sam iz kuće prema njima, a oni su vikali: 'Mama, ubi nas'. Džip je stao pred mene. Vozač je spustio prozor. Sklopila sam ruke i rekla: 'Gospodine načelniče, to ste vi? Pa umalo mi ubiste djecu'. Na to mi je odgovorio: 'Majku ti je*em cigansku, i tebe ću', pritom držeći pištolj. Onesvijestila sam se - ispričala nam je Nada Amić koja je o svemu obavijestila policiju. Nakon što su nju ispitali, kao i dječake, bilo je dovoljno da policija prvom čovjeku Perušića to kasno nedjeljno popodne pokuca na vrata te ga po dovršetku istraživanja, uz kaznenu prijavu, preda pritvorskom nadzorniku, piše  Jutarnji  list. 


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju