Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPsi koji vas mogu pratiti u aktivnom životu

25.09.2020 06:05:29

Aktivan život donosi jako puno pozitivnih stvari u životu. Od promjene fizičkog izgleda, snage i kondicije do boljeg funkcioniranja mozga i kognitivnih procesa. Ako ste upravo vi jedna od takvih osoba čija je ideja zabave trčanje 5 kilometara ili možda opuštajuća šetnja i planinarenje, možda bi trebali razmisliti o tome da kupite ili udomite psa koji bi mogao pratiti vaš aktivan životni stil.

Možda ste predani trčanju i bavite se aktivno time već duži period ili ste tek započeli svoje fitness putovanje i tražite malo dodatne motivacije u obliku prijatelja koji vas može pratiti i koji će obožavati provoditi vrijeme s vama. Donosimo vam 5 pasmina koje će naprosto obožavati biti vaš trening partner.

 

  1. Border Collie

Borderi su dokazano najinteligentnija pasmina na svijetu, i ne samo to, oni su i jedna od najaktivnijih. Ovim psima je idealan dan onaj koji provedu u fizičkom naporu i trčanju te ako ste osoba koja ima izuzetno aktivan život, border collie bi mogao biti pasmina za vas. 

 

  1. Belgijski ovčar

Postoje 4 podvrste belgijskog ovčara i to su Malinois, Tervuren, Laekenois i Groenendael. Koju god podvrstu belgijanera da odaberete, nećete pogriješiti ako imate veoma aktivan život. Ovi psi imaju toliko energije da će rado ići s vama na trčanje, pa na biciklizam, nakon toga na plivanje, te će vas nakon toga laganim trkom pratiti dok se vozite u autu… i još im neće biti dosta.

 

  1. Bokser

Bokser ili njemački bokser kako ga neki zovu, je aktivna i energična pasmina koja je uz to i malo opakijeg izgleda. Ovi psi imaju odličan smisao za humor i zabavu te osim što će trenirati drage volje s vama, zasigurno će vas i nasmijati svojim idejama i njihovom provedbom. Uz to mogu biti i dobri i odani zaštitnici.

 

  1. Zlatni retriver

Zlatni retriveri su veoma aktivni psi koji obožavaju - plivanje. Niti jedna aktivnost im neće teško pasti, ali voda je njihova posebna ljubav. Oni su stoljećima uzgajani kako bi lovcima vraćali plijen te im je za to bilo potrebno puno energije i ljubav prema vodi kako bi bez problema mogli otplivati po ulovljene ptice i vratiti ih neoštećene na kopno.

 

  1. Jack Russell terijer

Za razliku od ranije nabrojanih pasmina, Jack Russell terijer je mala pasmina koja ima nevjerojatno puno snage i energije. Ovi psi su se kroz povijest koristili za kontrolu štetočina na farmama diljem svijeta te im je za uspješno obavljanje tog posla bilo potrebno puno energija i izrazita agilnost. Ovi mali psi su idealni partneri za trčanje, planinarenje, šetanje ili biciklizam.

World Dog Finder


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju