Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjRevolucija župana Milinovića i predsjednika obrtnika Sokolića : u buduće 0 kuna kamata na kredite poduzetnicima

16.10.2020 22:16:27

Ličko-senjski župan dr. Darko Milinović i predsjednik Obrtničke komore Ličko-senjske županije i vlasnik motela Maki u Gospiću Marko Sokolić napravili su još jedna igrokaz Sporazum o stipendiranju učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja u školskoj godini 2020./2021. godine.


Prilikom potpisivanja Sporazuma, ličko-senjski župan dr. Darko Milinović ponovio je kako županija financijski dobro stoji, unatoč tome što je prije tri godine postojao dug od 13 milijuna kuna, čime je ponizio svoga novog savjetnika za branitelje bivšeg župana Milana Kolića  Kokija  novog  člana  Uprave  Lika  cesta. 

ŽUPAN ČEPI RUPE, O  KUNA  KAMATE  

-Sva ta sredstva smo mislili uložiti u gospodarske programe, ali ova covid situacija nosi svoje, pa smo prisiljeni dio sredstava utrošiti u popunjavanje rupa. Sve programe za sufinanciranje deficitarnih zanimanja smo poduplali 2019., i za takve programe će se uvijek naći sredstva. Pratit ćemo sve napore gospodarske komore kako bi deficitarna zanimanja bila manje deficitarna. U Proračunu za slijedeću godinu, spremni smo još pojačati ova sredstva i biti na raspolaganju poduzetništvu Ličko-senjske županije. Vi mladi, kojima će kroz ove stipendije biti malo olakšano školovanje, morate znati čuvati integritet, snagu, hrabrost i opstojnost Ličko-senjske županije, kazao je Milinović istaknuvši kako će županija uskoro imati kreditnu liniju koja će postati hrvatski gospodarski hit, sa nula posto kamata.

Predsjednik Obrtničke komore Ličko-senjske županije Marko Sokolić  vlasnik  motela  Maki  u  Gospiću  zahvalio se županu Milinoviću.

-Riječi koje ste uputili prema obrtnicima i poduzetništvu su riječi ohrabrenja. Ovo što ste najavili za iduću godinu za povećanje sredstava za stipendije, i mi ćemo nastojati učiniti isto kako bi ova djeca ostala ovdje i da ta zanimanja zažive, kazao je vlasnik motela Maki Marko  Sokolić.www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju