Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjBivši direktor Lika cesta napisao i objavio čak dvije knjige, tematika su ceste

15.01.2021 21:49:45

Krajem prošle godine godine iz tiska su izašle dvije knjige autora dr. sc. Jose Vrkljana, dipl. ing., predavača na Veleučilištu Nikola Tesla u Gospiću. Knjige su naslova „Ceste Ličko senjske županije“ i „Građenje i održavanje cesta“. Knjige se bave cestarskom tematikom. Nakladnik knjiga je Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću zastupano po dekanici dr. sc. Vlatki Ružić, dipl. oec. u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Gospiću zastupan po predsjednici Ani Lemić, prof. Dodatna vrijednost ovih publikacija je i u tome što oba izdanja imaju i međunarodnu recenziju.


Knjiga s naslovom „Ceste Ličko-senjske županije“ po svom je karakteru monografski rad. Pisana je jednostavnim stilom, razumljivo i dostupno po formi i strukturi s elementima istraživačkog karaktera. Ima višestruku namjenu za studente, stručnjake, znanstvenike i široki krug korisnika koji se bave problematikom izgradnje i eksploatacije cestovne infrastrukture. Isto tako knjiga, zbog svog sadržaja i autorovog pristupa kod istraživanja i prikupljanja građe ima značajnu vrijednost i za kulturno povijesnu baštinu Ličko-senjske županije kao i za valorizaciju i razvoj turističke ponude ovog kraja.


Udžbenik naslova „Građenje i održavanje cesta“ po svom karakteru i strukturi je stručno djelo namijenjeno visokoškolskoj naobrazbi. Pisan je jednostavnim stilom, razumljivo i dostupno po sadržaju i formi s elementima aplikativnog i teoretskog karaktera. Ima višestruku namjenu za studente, stručnjake, znanstvenike i široki krug korisnika koji se bave problematikom izgradnje i eksploatacije cestovne infrastrukture. Udžbenik obiluje temeljito obrađenim pojmovima i obrazloženjima geodetskih, arhitektonskih i građevinskih parametara cesta i pratećih objekata.

Promocije publikacija odgođena je zbog trenutne nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom i globalne epidemije bolesti COVID-19 i bit će kad epidemiološke prilike to dozvole.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju