Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjŠerif Novalje u samoizolaciji, smijenio i zaraženog šefa Stožera civilne zaštite Novalje

01.04.2020 20:36:20
Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao je danas svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije . Nakon konzultacija sa Županijskim stožerom civilne zaštite i dežurnim epidemiologom Županijskog zavoda za javno zdravstvo, izdana je mjera samoizolacije za pet osoba iz ureda gradonačelnika Novalje Ante Dabe , uključujući i samog gradonačelnika i zamjenika, u vremenskom periodu od posljednjeg dolaska inficirane osobe u upravnu zgradu grada (petak 27.03.) do idućeg petka 10. travnja. Tijekom jutra dok je teška mehanizacija kopala temelje kuće sinu gradonačelnika Novalje specijalizirana tvrtka izvršila je dezinfekciju upravne zgrade grada i svih ureda gradske uprave.

Grad Novalja do ponedjeljka neće raditi. 

Od idućeg ponedjeljka rad gradskih službi bit će nastavljen u smanjenom obimu, poštivajući protuepidemijske mjere ali kao i prošli tjedan, bez mogućnosti primanja stranaka. Inače, na području Grada Novalje za sada nema osoba koje su zatražile liječničku pomoć a vezano za situaciju od jučer od kada su u Novalji evidentirane dvije osobe zaražene koronavirusom. Stanje oboljelih  je dobro i nadalje sa blažim oblikom oboljenja. 


Načelnik Stožera Ivica Supić koga je gradonačelnik Novalje skrivao da je zaražen razriješen je sa mjesta načelnika, te je na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite Grada Novalje imenovan zamjenik gradonačelnika Marijan Šuljić. 

Utvrđeno je da u dijelu javnosti primijećena povećana zabrinutost i strah zbog pojave korona virusa u Novalji. Nažalost svjedočili smo sramotnom i krajnje neprihvatljivom govoru pojedinaca na društvenim mrežama. Stožer apelira na sve građane koji koriste društvene mreže da prenose isključivo provjerene informacije i da u svojim komentarima ne koriste uvredljive i  ružne riječi. Jer, javno komuniciranje putem društvenih mreža predstavlja kulturu svakog pojedinca ali i Grada Novalje u cjelini , istaknuo je gradonačelnik Novalje Ante Dabo od koga su jučer građani zatražili da podnese ostavku što Dabo odbija, iako je današnje oglašavanje dalo dijelu građana za pravo da je Gradonačelnik muljao što nije svojstvenom osobama koje u krizna vremena obnašaju odgovorne  funkcije.

www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju