Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjLičanin na čelu KBC-a Rijeka

22.05.2020 21:16:26

UPRAVNO vijeće Kliničkog bolničkog centra Rijeka danas je za novog ravnatelja te zdravstvene ustanove odabralo Alena Ružića, koji će na tom mjestu zamijeniti dosadašnjeg ravnatelja Davora Štimca. Ružić je ličkih korijena.

Na natječaj za ravnatelja riječke bolnice javili su se Ružić i Štimac. Za Ružića su glasala tri člana Upravnog vijeća, a jedan je bio suzdržan.

Mandat od četiri godine

Predsjednik Vijeća i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić izjavio je za Hinu da je Vijeće nakon provedenog postupka za novog ravnatelja predložilo Ružića te će prijedlog biti poslan na suglasnost ministru zdravstva Viliju Beroš.

Ružić je izabran na mandat od četiri godine, a dužnost bi trebao preuzeti 7. srpnja, kada istječe mandat sadašnjeg ravnatelja.

Alen Ružić specijalizirao je internu medicinu te završio užu specijalizaciju iz kardiologije i poslijediplomski studij iz ultrazvuka srca. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a od 2007. je redoviti profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Prorektor je riječkog Sveučilišta za znanost i umjetnost.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju