Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjDORH traži skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću koji je reketario vijećnike HDZ u Lici da podrže župana Darka Milinovića

29.08.2019 13:36:45

    U Sabor je danas pristigao zahtjev za skidanje imuniteta bivšem ministru Lovri Kuščeviću, u čiju kuću je policija upala prošlog tjedna. O skidanju imuniteta Lovri Kuščeviću odlučivat će Mandatno-imunitetno povjerenstvo hrvatskog sabora. DORH traži skidanje imuniteta zbog zloupotrabe položaja i ovlasti. Kuščević je poznat ličko senjskoj javnosti jer je reketario vijećnike HDZ-a u Skupštini županije da moraju podržati poslijeratnog političkog profitera župana Darka Milinovića.


Podsjetimo, prošlog tjedna policija je upala u kuću Lovre Kuščevića na Braču kako bi pronašla dokaze o njegovim malverzacijama. Kuščevićeve nekretnine pretraživali su satima, ali tada ga nisu mogli uhititi jer je Kuščević aktivirao mandat u saboru i time stekao imunitet.

No taj imunitet mu na zahtjev Državnog odvjetništva lako može biti ukinut, a za očekivati je da će se to sada, kad je zahtjev stigao u sabor, to i vrlo brzo dogoditi.

Kako doznajemo, Državno odvjetništvo traži skidanje imuniteta Kuščeviću zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti”

Valja naglasiti kako Povjerenstvo donošenje odluke o imunitetu zastupnika predlaže saboru, odnosno o skidanju imuniteta se glasa u saboru. Ako sabor ne zasjeda, što je sada slučaj, Povjerenstvo samo, bez glasanja u saboru, odlučuje o zahtjevu. Takvu odluku tek naknadno, nakon pauze, potvrđuje sabor.

“Kada i ako zahtjev dođe, u roku od najviše tri dana saziva se sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva te se donosi odluka”, pojasnio je proceduru prošlog tjedna za Index predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, HDZ-ovac Žarko Tušek.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

HDZ u Krivom Putu !

17.02.2020 20:48:04

Gospodarstvo

Postanite dio projekta IQM Destination Lika

02.02.2020 18:33:56
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com