Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjRASULO dr.Dražen Jurković podnio ostavku

20.10.2019 18:03:22
magistar i specijalist Javnog zdravstva i direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske dr. Dražen Jurković, podnio je u petak na sjednici Upravnog vijeća Opće bolnice ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Opće bolnice Gospić, što je mnoge neugodno iznenadilo. Da, podnio sam ostavku i to je to, za sada, rekao nam je u telefonskom razgovoru Jurković, koji nije želio govoriti o razlozima zašto se odlučio na ostavku. Jurkovića od 1987 godine veže, kao tada mladog liječnika odnos sa gospićkom bolnicom koju je napustio krajem 1991.godine kada je postao ratni povjerenik Vlade RH za Gospić. Jurković, inače slovi kao jedan od najcjenjenijih ličkih liječnika u hrvatskom zdravstvu, a iza sebe ima bogatu karijeru. Diplomirao i magistrirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Pohađao edukaciju iz Business intelligence na Sveučilištu Phoenix u SAD-u. Autor i koautor više stručnih i znanstvenih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim stručnim časopisima.
U mandatu Vlade RH 2008.- 2011. obnašao je dužnost državnog tajnika (zamjenika ministra) u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi. Bio je predsjednik upravnog vijeća HZZO-a, podžupan za društvene djelatnosti i zdravstvo, te član upravnog vijeća kliničke bolnice. Radio je i kao liječnik u bolničkom sustavu, u ambulanti obiteljske medicine, te u zavodu za javno zdravstvo ličko senjske županije čiji je osnivač 1997.godine. .
Bio je Voditelj pregovaračkog tima Ministarstva zdravstva u pregovorima za granski kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja.
Bio je Voditelj nacionalnog projekta informatizacije primarne zdravstvene zaštite u sklopu informatizacije zdravstvenog sustava (uvođenje elektronskog recepta, e-naručivanje i ezdravstveni karton) koji je Hrvatsku po podacima međunarodne agencije Europian Health consumers 2008. godine svrstao na 17. mjesto u Europi odmah iza Njemačke, a ispred Slovenije i Italije. Voditelj je jednog programa Studija menadžmenta u zdravstvu pri Visokom Učilištu Effectus u Zagrebu.
www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju