Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjPLEMENITO Grad Gospić sagradio spomenik žrtvama tragedije u Bilaju

31.10.2019 19:34:19

Uoči blagdana Svih svetih u Bilaju pokraj pruge smrti postavljen je danas spomenik žrtvama velike željezničke nesreće već davne 1983.godine, kada je vlak smrti jednog maglovitog jesenskog jutra u autobusu ugasio živote 26 ljudi. Nažalost do sada niti jedna Vlast u Gospiću nije se sjetila podignuti spomenik, ova današnja jest, pa gradonačelnik Gospića Karlo Starčević nije krio zadovoljstvo što i žrtve Bilajske tragedije imaju obilježje, jer kako je Starčević rekao to su  žrtve  zaslužile.

Gradnju spomenika inicirala je Nezavisna lista mladih u Gospiću , a Spomenik, “ Krug života “, financirao je Grad Gospić. Na svečanom otkrivanju uz čelnike grada Gospića svijeće su zapalili mještani Bilaja i okolnih sela čiji su članovi obitelji poginuli u tragediji, Spomenik je s tavljen na 26 nožica što simbolizira 26 izgubljenih života u hrpi željeza.


U autobusu smrti bilo 52 putnika. Tragedija je odnijela živote pola putnika, a pola je Bog sačuvao.

Inače, i danas na otkrivanju Spomenika bilo je politikanstva što se gadilo ljudima koji znaju tko je zaslužan da su žrtve bilajske tragedije napokon dobile spomenik.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju