Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjUSPJEH : Gospiću odobren projekt vrijedan 100 milijuna kuna

01.07.2020 16:42:59

Gradu Gospiću kao nositelju projekta (uz Grad Otočac i Općinu Plitvička jezera koji sudjeluju u projektu) odobrena su financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 75.091.365,14 kn za provedbu Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje Grada Gospića (PRŠI) ukupno vrijednog 98.233.814,40 kn (s PDV-om) . S ponosom ističemo kako je ovo jedan od financijski najvrjednijih projekata financiranih sredstvima EU u Gradu Gospiću u posljednjih nekoliko desetljeća. Ovaj projekt rezultat je dugotrajnog i vrijednog rada koji je započeo u srpnju 2017. god. a obuhvaća implementaciju nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA) brzine od 100 Mbit/s na područjima svih naselja Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera na kojima trenutno nisu dostupne usluge širokopojasnog pristupa velikih brzina, odnosno na područjima na kojima operatori u sljedeće tri godine ne planiraju ulaganja u nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije. Drugim riječima, svako naše selo i zaselak imat će pristup mreži i to velike brzine.

Želimo naglasiti kako je Grad Gospić prvi grad u Ličko-senjskoj županiji koji će krenuti u provedbu ovog projekta, a s obzirom na nove informacijske i komunikacijske trendove koji zahtijevaju sve veću digitalizaciju, implementacijom pristupne širokopojasne mreže velike brzine na području Grada Gospića uvelike će se pridonijeti poboljšanju kvalitete razvoja gospodarstva, ali isto tako i turizma za čiji su razvoj i napredak neophodne ovakve nove tehnologije, priopćili su iz grada Gospića.


www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com