Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjGospić učenicima sufinancira školski pribor

31.07.2020 10:09:35


Po prvi put, Grad Gospić je iz proračuna osigurao 150.000,00 kn za nabavku školskog pribora. Time će se osigurati potrebna pomoć roditeljima kod sufinanciranja dijela troškova osnovnoškolskog obrazovanja.

S obzirom na to da su sredstva za nabavu školskih udžbenika za učenike osnovnih škola već osigurana u državnom proračunu, Grad Gospić je za osnovnoškolce sa svog područja odlučio osigurati sredstva za „drugi obrazovni materijal“, odnosno za radne bilježnice(1. razred), likovne mape (1.-8. razred) i tehničke kutije (5.-8. razred). Tako je za učenike OŠ dr. Jure Turića Gospić, OŠ dr. Franje Tuđmana Lički Osik i OŠ „Dr. Ante Starčević“ Pazarište Klanac u proračunu Grada Gospića osigurano 150.000,00 kn za nabavu školskog pribora kako bismo roditelje što više financijski rasteretili.

Nabavljeni školski materijal:

  • radne bilježnice za sve učenike prvih razreda osnovne škole
  • likovne mape za sve učenike od 1. do 8. razreda i
  • kutije za tehničku kulturu za sve učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole

zajedno s udžbenicima za koje su i ove godine osigurana sredstva u državnom proračunu čekat će ih na klupama na početku školske godine 2020./2021.

Grad Gospić sufinancira nabavku i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola i obveznih udžbenika za učenike srednjih škola, ali po određenim kriterijima koji su propisani važećom Odlukom, a odnose se na socijalni status roditelja. Grad Gospić po istom socijalnom kriteriju sufinancira i prijevoz srednjoškolaca do škole.www.slobodnalika.com

Zadnji komentari

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju