Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjObjavljen natječaj za podmjeru 6.4., za nepoljoprivredne djelatnosti 120 milijuna kuna

30.04.2020 07:08:41

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 6.4. Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti, provedba tipa operacije 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020 godinu.

Kako pojašnjavaju, prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje 12 mjeseci u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu, u rangu mikro i malih poslovnih subjekata, a koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva (SO) najmanje 2.000 eura i koji ovim ulaganjima razvijaju nepoljoprivrednu djelatnost.

Sve informacije o natječaju možete pronaći ovdje.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava , a po projektu se financira do 70 % od ukupnih prihvatljivih troškova. Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 3.500 eura, a najviši 200.000 eura u protuvrijednosti u kunama, tijekom razdoblja od tri uzastopne fiskalne godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 120.000.000 kuna.

Prihvatljiva su ulaganja u jedan od sektora:

  • prerada i/ili marketing i/ili izravne prodaje proizvoda, marketing se mora odnositi na predmet prerade, gdje izlazni proizvod ne smije biti proizvod iz Priloga I Ugovora o funkcioniranju Europske unije
  • usluga u ruralnim područjima, a koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge
  • tradicijskih i umjetničkih obrta,
  • turizma u ruralnom području.

Prijave na natječaj za operaciju 6.4.1. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimat će u razdoblju od 28. svibnja 2020. godine do 28. srpnja 2020. godine.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Neočekivana greška ! 2020-09-24 05:43:12

warning : Unknown: open(/tmp/sess_unq5dqh52o4afdeb4gulh1ko62, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122)

Unknown, line: 0