Slobodna Lika - Regionalni Portal Ličko Senjske županije - Gospić, Ogulin, SenjMedijski namazanko napao dekanicu Teslina veleučilišta

29.05.2020 22:44:29

Gotovo da niti ne postoji nadzorni odbor ili upravno vijeće u Otočcu i šire u kojima dr. Ružić nije sjedila zahvaljujući HDZ-u

S tara izreka za tajnovitost kaže »krije se k’o zmija noge«. Po tom je intelektualnom supstratu prošlo medijski »ispod radara« Izvješće stručnog povjerenstva o rekreditaciji Veleučilišta »Nikola Tesla« iz Gospića.


Izvješće je obznanila Agencija za znanost i visoko obrazovanje u lipnju prošle godine. U sažetku ovog izvješća stoji da je Veleučilište od prethodne rekreditacije iz 2012. godine dobilo niz preporuka, ali… Ono što posebno pada u oči jest da je »znanstveno-istraživačka djelatnost osoblja slaba te su stoga znanstveni radovi koji iz nje proistječu ograničenog odjeka«. Uz mnoge pozitivne pomake i pohvaljene aktivnosti, u tim se ocjenama ističu »minimalna razina kvalitete«, a u nekim segmetntima rada ove ustanove »nezadovoljavajuća razina kvalitete«.
Na čelu Veleučilišta je dekanica dr. sc. Vlatka Ružić, dugogodišnji HDZ-ov kadar koju zbog činjenice da je doktorat stekla u Beogradu neki mediji zovu »doktorica Vlatkica«.


Činjenica da je ona BG-doktorica znanosti svakako ne umanjuje njezine intelektualne resurse jer znanost ne poznaje granice. Druga je važna činjenica da je dr. Ružić kao HDZ-ov kadar gotovo nezaobilazna u političkoj nomenklaturi Otočca i Like gdje se mnogi multipraktik-kadrovi izmjenjuju na odgovornim funkcijama po principu horizontalne rotacije.


Gotovo da niti ne postoji nadzorni odbor ili upravno vijeće u Otočcu i šire u kojima dr. Ružić nije sjedila zahvaljujući HDZ-u. Naravno, ona je i u Gradskom vijeću Grada Otočca, jedinom gradu u RH koji niti do danas nema izglasan proračun za 2020. godinu.Zlobnici će reći da Vlatka Ružić jednostavno previše radi jer je istodobno i glavna urednica jednog portala koji najčešće funkcionira po principu copy-paste.


Veleučilište »Nikola Tesla« godinama je slovilo kao rasadnik mladih kadrova gdje su studirali i mnogi mladi ljudi pridošli izvan Like. Sudeći po mišljenju struke, danas je vrijeme za postaviti pitanje što je ostalo od nekada visoko etablitrane znanstvene ustanove!


U najmanju ruku opskurno mišljenje Agencije za znanost povlači niz pitanja što iniciraju poučak po kojemu zapravo stoji pitanje je li došlo vrijeme da bi mnogi »nezamjenjivi« lički polit-kadrovi trebali načiniti inventuru svojih političkih aktivnosti i koreografija. Na koncu se neuspjesi uvijek pripisuju drugima, a uspjesi sebi. Kao u kineskoj poslovici gdje svaki čovjek na sebi nosi dvije vreće. Ona koju vidi ispred sebe, to su njegova postignuća, a ona koju ne vidi su neuspjesi.


Ostaje nam za vidjeti kako će na sve ovo gledati politički prelati kada »skuže« da je nakon provedene ukupne inventure HDZ-a po mnogo čemu »car gol«. HDZ vlada Ličko-senjskom županijom skoro tri dekade. Proteklih godina neki su se čak »drznuli« izaći iz te stranke i ponegdje prezeli vlast. Takvi tek danas shvaćaju da je njihov rad u mnogome tek »terca na tišinu« jer je ponekad bolje početi graditi iznova negoli popravljati krivo započeto, piše gospićki i lički medijski namazanko Marin  Smolčić  Smoki.


www.slobodnalika.com

Komentari
  • Nema unesenih komentara, prava prilika da budete prvi :)
Dodaj komentar
Komentiranje sadržaja na portalu slobodnalika.com omogućeno je samo registriranim korisnicima.

Ako si već registriran, ulogiraj se ovdje, ako nisi, klikni ovdje za registraciju. Osim komentiranja kao registrirani korisnici dobivate i prava za :
  • Pristup forumu
  • Upis besplatnih oglasa
  • Dodavanje unosa u žute stranice
  • Te možete komunicirati i družiti se sa ostalim članovima portala
  • ...

Povezani sadržaji...

Pretraži slobodnalika.com Pošalji prijatelju

Aktualno

Uskoro nova Arena

31.07.2020 09:58:45

Politika

I bez Milinovića HDZ je utvrda

06.07.2020 07:35:57
Korisnički podaci
Niste logirani, klikni ovdje za login ili registraciju na slobodnalika.com.
Marketing - slobodnalika.com

Žute stranice

Naša baza gospodarskih subjekata broji 51 zapisa.
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com
Marketing - slobodnalika.com